• Bart Fransen: 'Wij spelen lekker en hebben een evenwichtige selectie.'
• Bart Fransen: 'Wij spelen lekker en hebben een evenwichtige selectie.' Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Bart Fransen gunt GVV’63 de titel, maar hoopt met Haaften zaterdag wel op een verrassing

Nieuws Voorbeschouwingen 1.629 keer gelezen

HAAFTEN • Aanstaande zaterdag steekt de hoofdmacht van Haaften de Waal over om aan de overkant de topper tegen GVV’’63 te voetballen. Haaftens trainer Bart Fransen heeft er zin. “Het is een fantastische affiche voor de Waalderby. Ik hoop dat we er een geweldige pot van gaan maken en dat we Gameren kunnen verslaan.”

De 50-jarige inwoner van Zaltbommel is aan zijn derde en laatste seizoen bezig bij de derdeklasser. Fransen heeft zelf besloten om na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer bij Haaften. ”Op een gegeven moment kijk je wat je wil en kan realiseren. Door corona waren het niet de makkelijkste jaren. Na drie jaar is het gewoon mooi geweest. Ik was toe een andere uitdaging en wilde voorkomen dat we met elkaar in herhalingen zouden vallen. “

Fransen, in het dagelijks leven Teamleider bij de Rabobank, heeft een nieuwe klus gevonden. Hij wordt trainer bij LRC. Bij de ambitieuze Leerdamse club wordt hij trainer van een nieuwe opgericht 023 team.

Weinig wedstrijden
Corona heeft ervoor gezorgd dat Haaften onder de leiding Fransen nog geen volledig seizoen heeft gespeeld. Dat heeft volgens de oefenmeester voor- en nadelen. “Het grote nadeel is dat je weinig wedstrijden speelt en dat je niet precies weet waarvoor je aan het trainen bent. Maar aan andere kant ben je veel intensiever met elkaar bezig omdat je telkens opnieuw op moet starten en dan is motivatie een belangrijk onderdeel.”

Daarnaast heeft corona de voetbalclub een videocamera en doeltjes voor de jeugd opgeleverd. Fransen zag tijdens corona af van zijn toelage en adviseerde Haaften om dit aan te schaffen. “Ik denk dat de VVON het misschien verbiedt”, grapt Fransen ”maar wanneer ik niets kan doen omdat het stil ligt, dan vind ik het goed dat de club die vergoeding houdt en met dat geld iets doet waar heel de club iets aan heeft.”

De camera wordt veel gebruikt. Bij thuiswedstrijden van het eerste, maar ook bij wedstrijden van het tweede en O23. “Het helpt. Je kunt een speler een aantal keren zeggen dat hij het niet goed doet, maar beelden spreken meer aan.”

Dit seizoen is Haaften begonnen met een O23 team. “Ik heb er sterk voor gepleit”, zegt de bevlogen Fransen. ”Het is een mooie overgang om jongens uit de jeugd richting de senioren te laten wennen, want in de derde klasse gaat het er wat fysieker toe dan in de eerste klasse van de JO19.”

Linkerrijtje
Aan het begin van dit seizoen was de doelstelling van Haaften om het linkerrijtje te halen. Maar gaandeweg deze competitie is het doel bijgesteld naar een top-5 notering. Persoonlijk hoopt Bart op een periodetitel. De Haaftenaren staan nu op een gedeelde derde plaats.

Daar zag het in het begin van dit seizoen niet naar uit. Door blessures en afwezigen had Haaften een matige voorbereiding. Oefen- en bekerwedstrijden werden verloren en in de eerste competitiewedstrijd tegen Merlijn ging Haaften met 2-1 onderuit. Maar daarna ging Haaften steeds beter voetballen. Tegen MVV’58, Vuren en BZC’14 werd er gewonnen. En tegen de kampioenskandidaten GDC en Schelluinen werd knap gelijk gespeeld.

Aanstaande tegenstander GVV’63 blijft de grootste kanshebber op de titel. Het zal voor de rood-groen-zwarten moeilijk worden om te winnen in Gameren. GVV’63 is al 27 wedstrijden ongeslagen. Maar de laatste tijd lijkt er zand in de motor te komen. Tegen Sparta’30 en MVV’58 werd eerder dit seizoen ternauwernood gelijkgespeeld. En in de laatste competitiewedstrijd tegen NEO’25 kwam GVV’63 in de laatste minuut op gelijke hoogte.

Eigenlijk gunt Fransen GVV’63 de titel. “Door corona is dit het derde seizoen dat Gameren bovenaan staan in de derde klasse. Het zou zuur zijn wanneer ze dit jaar geen kampioen worden.”

Toch hoopt Fransen stiekem op een overwinning. “Wij spelen lekker en hebben een evenwichtige selectie. We hopen dat we dat tegen Gameren kunnen laten zien.”

Pieter Jan van Oort

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden