• Sanne en Milan aan de rand van het zwembad.
• Sanne en Milan aan de rand van het zwembad. Foto: Nanda van Heteren

51e Zwem4Daagse weer als vanouds een succes in Papendrecht

Algemeen 380 keer gelezen

PAPENDRECHT • Tijdens de 51e editie van de Nationale Zwem4Daagse, die van maandag tot en met donderdag telkens van 19.00 tot 20.00 uur plaatsvond in het buitenbad van Sportcentrum Papendrecht, namen 174 sporters deel.

Zij zwommen dagelijks twee- of vierhonderd meter of een veelvoud daarvan. De Papendrechtse zwemvereniging De Geul organiseerde het evenement.

Iedereen die minimaal zwemdiploma A heeft, kon zich vooraf aanmelden. Na het betalen van 6,50 euro voor de deelnemerskaart en de herinneringsmedaille konden deelnemers eerst hun afstand zwemmen en daarna, wanneer zij dat wilden, in het andere bad van de glijbaan. Het evenement werd geopend door de nieuwe sportwethouder Jan Dirk van der Borg.

Milan Heuvelman (12) en zijn zus Sanne (11) zijn dolenthousiast. Milan: “Je zwemt eerst een paar banen en daarna kan lekker met je vrienden of klasgenoten van de glijbaan.” Sanne vindt het zwemgedeelte ‘heel leuk’: “Je kan vier dagen lang zelf bepalen wat je gaat zwemmen en hoeveel.”

Beiden zouden de Nationale Zwem4Daagse ‘zeker aanraden’. Sanne: “Het zwemmen met dat zonnetje is hartstikke lekker!” Milan: “Met het mooie weer voelt het echt als vrijzwemmen!”

De opbrengt van het evenement, 104,50 euro, gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden