Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

D66: ‘Handhaaf alle koopzondagen in Papendrecht’

Algemeen 416 keer gelezen

PAPENDRECHT • Als het aan D66 ligt, mogen winkels in levensmiddelen in Papendrecht elke zondag openblijven. De partij doet een ultieme poging om te voorkomen dat dit weer teruggebracht wordt naar alleen de eerste en derde zondag in de maand.

Het besluit om twee koopzondagen per maand in te stellen, stamt uit 2014. De coronacrisis zorgde ervoor dat het gemeentebestuur besloot om supermarkten de ruimte te geven om alle zondagen open te gaan van 12.00 tot 18.00 uur. De raad sprak in 2010 af dat dit toegestaan zou zijn zolang de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 (Twm) van kracht zou zijn. 

Deze verviel begin juni. Op een vraag van D66 aan de wethouder of inderdaad de koopzondagen teruggedraaid zouden worden naar twee per maand, was het antwoord: ja, per 1 juli 2022.
D66 hoopt nu dat de gemeenteraad de ruimte wil blijven bieden.

Keuze
De fractie vindt dat winkeliers zelf een keuze moeten kunnen maken om op zondagen al dan niet hun winkel te openen. ‘In de afgelopen jaren is gebleken dat vijf van de zes supermarkten in Papendrecht op alle koopzondagen open zijn en dat de inwoners van Papendrecht hiervan ruim gebruik maken’, stelt de partij in een schrijven aan de commissie Samenleving.

Er zit enige druk achter, benadrukt D66. ‘Om zonder onderbreking open te kunnen blijven, kan behandeling van dit punt niet wachten. Dit is noodzakelijk om schade te voorkomen voor supermarktondernemers, werkgelegenheid en belangen van klanten.’

Na de bespreking in de commissievergadering op 23 juni wil D66 via een motie op 5 juli ervoor zorgen dat de supermarkten elke zondag open mogen blijven.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden