• De ondertekening van de plannen voor het woningbouwproject op de Wipmolenlocatie.
• De ondertekening van de plannen voor het woningbouwproject op de Wipmolenlocatie. Foto: Aangeleverd

Woningbouwproject op Wipmolenlocatie in Alblasserdam kan eindelijk van start

Algemeen 595 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Met het zetten van de nodige handtekeningen is deze week de weg vrijgemaakt om het woonproject op de Wipmolenlocatie in Alblasserdam te gaan ontwikkelen.

Na ruim twaalf jaar onderzoek en het maken en weer afblazen van plannen is met deze ondertekening de weg vrijgemaakt om daadwerkelijk een woonproject te realiseren.

Locatie
Op de Wipmolenlocatie, gelegen aan de Wilde Woutstraat, de Zeevaartschoollaan en de Wipmolenstraat in Alblasserdam, stond voorheen een bioscoop en een theaterzaal. Na de sloop van de oude Wipmolen lag het terrein lange tijd braak. In de afgelopen periode hebben Woonkracht10 en Dudok Real Estate de handen ineengeslagen om betaalbare woningen te ontwikkelen op deze bijzondere locatie in het centrum van Alblasserdam.

Betaalbare koop- en huurwoningen
In totaal komen er 33 grondgebonden koop- en huurwoningen in diverse segmenten. De huizen zijn bedoeld voor inwoners van Alblasserdam die ook een woning achterlaten. Het plan wordt ontwikkeld met het idee om binnen Alblasserdam verhuisbewegingen op gang te brengen. Zo draagt het project bij aan de doorstroming op de woningmarkt die zo hard nodig is. Samen met onder meer de geplande woningbouw op het Zuidelijk Havengebied en op het terrein van Kloos aan de Noord is de Wipmolenlocatie belangrijk om te voldoen aan de bouwopgave van Alblasserdam.

Woonkracht10 is een woningcorporatie voor iedereen in de regio Drechtsteden die niet zelfstandig in zijn woonbehoeften kan voorzien. De organisatie beheert ruim 11.500 woningen, winkels en bedrijfsruimten en ontwikkelt nieuwe huurwoningen en maatschappelijk vastgoed. “Onze kernopdracht is ‘Samen Thuis Geven’ door het bieden van voldoende, goede, betaalbare en duurzame woningen voor mensen waarvoor de markt geen of beperkte oplossingen biedt.”

Dudok Real Estate ontwikkelt en belegt in vastgoed in de regio Drechtsteden en groot Rotterdam en richt zich op: Logistiek Vastgoed, Residentieel Vastgoed, Commercieel Vastgoed en Monumentaal Vastgoed. Voor Dudok Real Estate is cruciaal dat vastgoed potentie heeft om ontwikkeld of herontwikkeld te worden naar een hoger kwaliteitsniveau met aandacht voor duurzaamheid. Betrouwbaarheid, kennis van de markt, financiële draagkracht en durf hebben Dudok Real Estate gebracht naar haar huidige positie. De vastgoedportefeuille omvat woningen, kantoren en bedrijfshallen, in totaal 500.000 vierkante meter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden