Afbeelding
Foto: Stock

Ripdeal op industrieterrein in Alblasserdam; huurder uit Molenlanden aangehouden

112 1.993 keer gelezen

ALBLASSERDAM/MOLENLANDEN • Bij een bedrijfspand aan de Ohmweg in Alblasserdam heeft dinsdagavond 18 januari, zoals het er nu naar uitziet, een ripdeal plaatsgevonden. Nog onbekende mannen klommen over hekken, braken in bij een bedrijfspand en namen de oogst van hennepkwekerijen mee en gingen op de vlucht.

De politie kreeg halverwege de avond een tip over mannen die over hekken aan het klimmen waren op het industrieterrein in Alblasserdam. Gedacht werd aan een bedrijfsinbraak. Al snel bleek er veel meer aan de hand te zijn.

Op straat lag gemorste hennep en in de nabijgelegen loods werd een 50-jarige man uit de gemeente Molenlanden aangetroffen; op blote voeten in badslippers. In de loods werden vervolgens in twee, en mogelijk drie ruimtes, hennepkwekerijen gevonden. De aangetroffen vijftiger bleek de huurder van die loods te zijn. De man werd ter plekke aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet.

De inbrekers gingen met de volledige wietoogst op de vlucht. De politie surveilleerde op alle wegen in de omgeving. In het totaal waren er tien politiewagens bij de actie betrokken. Behalve de mensen van de noodhulp, waren ook de wijkagent en een hondengeleider uit Rotterdam ter plaatse. Ondanks alle inspanningen werden er geen andere verdachten meer aangetroffen.

Hoe groot de kwekerijen zijn, kan de politie in verband met het nog lopende onderzoek nog niet melden. Ook is onbekend hoe het met de stroomvoorziening was geregeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden