• Marcel Verweij, Henk Lammertink en Gerda Suiskind.
• Marcel Verweij, Henk Lammertink en Gerda Suiskind. Foto: Aangeleverd

Ruim 5.000 euro voor Fietsmaatjes Vianen

Algemeen 922 keer gelezen

VIANEN • De gemeente Vijfheerenlanden heeft, via het budget “Inwonersinitiatief”, de organisatie van Fietsmaatjes Vianen (in oprichting) een start bedrag toegekend van 5.565 euro

Wethouder Marcel Verweij kende de organisatie van Fietsmaatjes Leerdam al. Verweij: “Het is een mooie formule om mensen uit hun isolement te halen. Op de duo-fiets genieten fietsmaatjes van hun onderlinge gesprekken en van de omgeving. Gezond buiten in beweging zijn, daar fleurt iedereen van op: gasten én vrijwilligers. De gemeente ondersteund dit initiatief dan ook van harte.”

Gekoppeld aan vrijwilligers
De Viaanse initiatiefneemster Gerda Suiskind heeft de nodige gesprekken gevoerd met Berry Verwijmeren van Fietsmaatjes Leerdam over haar plan om ook in Vianen een Fietsmaatjes organisatie op te starten. Suiskind: “Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen en de gasten kunnen helpen. Ook in Vianen bestaat de behoefte eropuit te trekken op een duo-fiets met elektrische trapondersteuning.”

Dementerende buurman
De later bij het initiatief aangesloten Henk Lammertink vertelde dat hij in het verleden op een duo-fiets heeft gefietst met een dementerende buurman en dat deze daar een enorm plezier aan beleefde. Lammertink: “Zelfstandig fietsen kon hij niet meer maar hij wilde wel graag nog een beetje bewegen. Samen hebben wij een paar heerlijke fietstochten op een geleende duo-fiets met trapondersteuning gemaakt. Samen genieten op de fiets. Dat gun je toch iedereen?”

Alvorens vrijwilligers te zoeken en de organisatie verder uit te bouwen, zal Fietsmaatjes Vianen i.o. voldoende geld bij elkaar moeten ophalen om een elektrische duo-fiets aan te kunnen schaffen. De fiets aanschaffen is een ding, er zal echter ook geld gevonden moeten worden om de jaarlijkse exploitatiekosten te kunnen financieren.

In eerste instantie zal Fietsmaatjes Vianen i.o. zijn eigen broek moeten ophouden. Als de organisatie stevig op zijn fundamenten staat, zal op termijn de samenwerking tussen Leerdam en Vianen leiden tot één organisatie: Fietsmaatjes Vijfheerenlanden.

Eenieder die graag meer meer informatie wil over Fietsmaatjes Vianen i.o. kan een mail sturen naar g.suiskind@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden