Afbeelding
Foto: Gertjan den Ouden

Thuisin Van den Berg bestaat 25 jaar: ‘Mensen willen ontzorgd worden’

Algemeen 1.202 keer gelezen

LEERDAM • Woonwinkel Thuisin Van den Berg is een begrip in Leerdam. Niet gek, als je bedenkt dat Corine van den Berg al 25 jaar mensen voorziet van interieuradvies in haar winkel aan de Tiendweg in Leerdam. Sinds zo’n twaalf jaar is ook haar man Cor actief binnen de winkel. Nu ze hun jubileum vieren blikken ze samen terug op de afgelopen 25 jaar. “De adviserende rol is steeds belangrijker geworden.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik nooit voor mezelf zou beginnen”, begint Corine te vertellen. Mijn vader was aannemer en als ik zag hoe druk hij was, zag ik mezelf dat niet doen. Ik begon op mijn zestiende te werken in de voorganger van onze winkel: Vink. Tien jaar later voelde ik er toch wel wat voor om het over te nemen toen zij stopten. We hebben toen nog een tijd lang de naam aangehouden, maar inmiddels is het alweer geruime tijd: Van den Berg.”

Voor wie het nog niet weet, mensen kunnen bij Thuisin Van den Berg terecht voor verf, vloeren, behang, raamdecoratie en en horren. En voor degenen met twee linker handen komen ze dus ook nog verven, de vloer leggen of behangen. Met een team van zes vaste medewerkers en een aantal ZZP’ers klaart men de klussen.

Traject van A tot Z 
Corine haar man, Cor, is jarenlang actief binnen de wegenbouw, werkt bij de glasfabriek en als kraanmachinist, als hij besluit zich om te scholen en ook in de winkel te gaan werken. Hij is in het begin verrast hoe goed het werk hem afgaat. “Het leek me eerst niks om in een winkel te werken. Maar mede doordat we het werk goed verdeeld hebben, vond ik snel mijn weg.”

“Ik ging en ga vooral op pad om te schilderen, vloeren te leggen en te behangen. Mooi werk, vooral als je het hele traject van A tot Z bekijkt. Mensen komen binnen en weten nog niet goed wat ze willen. Wij geven advies en gaan ermee aan de slag. Als je dan klaar bent en de klant is tevreden, dan weet je weer waar je het voor doet.”

Meer ontzorgen
De rol die Corine en Cor spelen bij de inrichting van mensen hun huis is door de jaren heen veranderd. Corine: “Vroeger liet je kleurstalen zien, kozen mensen iets en dat was het dan. Tegenwoordig willen mensen nóg meer ontzorgd worden. Het leukste is om voor een eindresultaat te zorgen, wat compleet naar mensen hun smaak is, maar om wel iets verrassend te hebben toegevoegd. Iets waar ze zelf in eerste instantie niet aan hadden gedacht.- Los daarvan zijn de trends natuurlijk ook veranderd. Vroeger had iedereen tapijt op de vloer. Nu gaan de meesten voor PVC.”

Feestelijke dag
Om stil te staan bij het 25-jarig bestaan van de winkel is er op 9 juni een feestelijke dag met hapjes, drankjes en muziek. Ook wordt er dan een grote verloting gehouden met mooie prijzen. Iedere klant kan de komende tijd een review achterlaten via Google of een kaartje invullen in de winkel. Uit al deze namen worden er op 4 juni 25 namen getrokken. Die mensen zijn uitgenodigd om op 9 juni aanwezig te zijn. Die 25 mensen winnen mooie prijzen, variërend van een tv, tot een airfryer, tot een stylingsplan ter waarde van 500 euro van Thuisin Van den Berg.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het tankstation in Vianen aan de Stuartweg.
17-jarige overvallers van tankstation in Vianen betuigen spijt: niet terug naar cel en taakstraf 112 18 uur geleden
• Het kampioensteam van De Albatros.
Waterpoloheren De Albatros kampioen na spectaculair titelduel Sport 18 uur geleden
• Hans van der Donk (Circet Nederland), Michiel Admiraal (DELTA Netwerk) en wethouder Teus Meijdam.
Aanleg glasvezelnetwerk in Leerdam officieel van start Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden