• Kees van Dijk overhandigt de sleutel aan Read Zughayer.
• Kees van Dijk overhandigt de sleutel aan Read Zughayer. Foto: Mimi van Rossem

Nieuwe beheerders voor de Krooshof in Zijderveld

Algemeen 2.027 keer gelezen

ZIJDERVELD • Even voorstellen: Read Zughayer en zijn vrouw Suha. Zij zijn sinds 13 april de nieuwe beheerders van het dorpshuis De Krooshof in Zijderveld. ‘Ik hou van dit werk en droomde ervan om hier in het dorpshuis te mogen werken. Vlak bij huis en ik zie hierdoor mijn gezin vaker dan voorheen” vertelt Zughayer over zijn nieuwe baan.

Sinds vijf jaar woont het echtpaar met hun zoon en dochter in het dorp en ze voelen zich helemaal thuis. Zughayer heeft sinds hij in 2000 vanwege de oorlog vanuit Bagdad naar Nederland kwam, in verschillende restaurants gewerkt en hierdoor de nodige ervaring in de horeca opgedaan. Ook heeft hij ruim vier jaar als taxichauffeur gewerkt. Maar zijn hart lag toch in de horeca en is nu heel gelukkig dat hij zo dicht bij huis zijn droombaan heeft gevonden.

Warm en veilig dorp
Zijn vrouw Suha, die ook iedere dag met haar man in de Krooshof aan het werk is, vertelt dat alle activiteiten die in voorgaande jaren in het dorpshuis werden gehouden nu ook gewoon op dezelfde manier door gaan, net zoals de dorpsbewoners gewend zijn. Zughayer: “Zijderveld is een warm en veilig dorp om in te wonen en nu ook om in te werken. De mensen die hier wonen zijn warm, het voelt als familie. En de mensen helpen elkaar, je staat hier niet alleen.”

Ook het bestuur van de Krooshof steunt het echtpaar waar mogelijk. Bestuurder Kees van Dijk vertelt dat voorafgaand aan de overdracht van het dorpshuis het hele bestuur samen met het beheerders echtpaar het hele pand onder handen hebben genomen. Van Dijk: “De gunning vanuit het dorp is groot. Het echtpaar is warm ontvangen als nieuwe beheerders van de Krooshof. Om hen een frisse start te geven hebben we voor de sleuteloverdracht alles schoongemaakt, geverfd en geholpen met het opnieuw inrichten van het pand. Alles ziet er weer spic- en span uit. De nieuwe beheerders hebben zelf voor nieuwe tafels en stoelen gezorgd en er een nieuwe bar in gezet.”

Belangrijk
Dat de dorpsbewoners het dorpshuis de Krooshof erg belangrijk voor het dorp vinden wordt bewezen doordat toen het bestuur in januari naar alle dorpsbewoners een brief hebben gestuurd met de vraag of zij financieel een steentje wilden bijdragen aan het behoud van het dorpshuis de mensen erg positief hebben gereageerd.

Van Dijk: “Ruim 70 procent van de bewoners heeft een financiële bijdrage gedaan en hebben toegezegd dit de komende jaren te blijven doen. Wat zijn wij hier dankbaar voor.” Ook hebben enkele bedrijven een lichtkrant die in het dorpshuis komt te hangen gesponsord. Op deze lichtkrant komen alle activiteiten te staan en het menu dat door de beheerders iedere dag vers wordt gekookt.

“Want dat vind ik heel belangrijk, dat je iedere dag vers eten maakt. Ik kook alles zelf, doe de bediening en sta ook achter de bar”, vertelt Zughayer. Gezien zijn achtergrond zal er ongetwijfeld soms een vleugje uit de Irakese keuken in de maaltijden te proeven zijn, want het echtpaar vindt het erg leuk om de mensen ook iets te laten proeven uit hun eetcultuur.

AED
Van Dijk en zijn medebestuurders zijn erg blij met deze mooie ontwikkelingen rondom de Krooshof. Waar Van Dijk ook erg blij mee is, is dat sinds begin dit jaar aan de zijgevel van het gebouw een AED apparaat hangt. “Dit apparaat kan bij een hartstilstand levens redden. Alle EHBO’ers in het dorp kunnen dit apparaat bedienen,”vertelt van Dijk hierover.

Lentefair
Een van de eerste grote activiteit die in de Krooshof wordt gehouden is de Lentefair. Deze wordt gehouden op 6 mei. Na afloop is er een discoavond. De entree is zes euro, maar de opbrengst is voor hulp aan Oekraïne.

Het Dorpshuis de Krooshof is van dinsdag tot en met donderdag van 13.00 uur geopend. Vrijdag en zaterdag vanaf 12.00 uur. Zondag en maandag is de Krooshof gesloten.

Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden