Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Online informatiebijeenkomst over mantelzorgmakelaar

Algemeen 227 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Mantelzorg VHL organiseert op woensdag 20 april een gratis online informatiebijeenkomst over de dienstverlening van mantelzorgmakelaars in Vijfheerenlanden.

Als mantelzorger wil je je kind, partner, ouder, vriend of buur die zorg nodig heeft zo goed mogelijk helpen. Het begint met praktische hulp in de vorm van boodschappen doen en een wasje draaien. Als er meer ondersteuning nodig is, begint het regelen van bijvoorbeeld thuiszorg, begeleiding of een verhuizing naar een zorgcentrum. Wie biedt deze hulp en waar vind je die? En hoe wordt deze hulp bekostigt, kun je daarvoor bij de gemeente aankloppen of moet je bij de zorgverzekering zijn? Voordat je het weet, heb je er een flinke taak bij en vraag je je af: hoe houd ik overzicht en wie kan me helpen om de zorg goed te regelen?

Mantelzorgmakelaars zijn dienstverleners, die je zorgtaken met jou op een rijtje zetten. Ze hebben kennis van wetgeving, betrokken instanties en zorgverleners in jouw buurt. Zij geven informatie en als je dat wilt, nemen ze uitzoek- en regeltaken van je over. De drie mantelzorgmakelaars Alina Kuiper, Miranda van Luenen en Jantine Martens die actief zijn in Vijfheerenlanden, vertellen er graag over.

De online informatiebijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is gratis te volgen. Aanmelden kan via www.samendoen.expert/mantelzorgbijeenkomst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Vijfheerenlanden gaat in gesprek Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 23 uur geleden
• De ideeën werd opgeschreven op bierviltjes.
Pitchen, prijzen en problemen: jarige Den Hâneker koestert statafelgesprekken Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden