• De Jostiband en een aantal begeleiders.
• De Jostiband en een aantal begeleiders. Foto: Aangeleverd

De Jostiband komt naar Helsdingen

Algemeen 1.147 keer gelezen

VIANEN • Inge Ligthart Schenk (81) is al van jongs af aan groot fan van taptoes. Samen met dochter Ingeborg Al (48) en het bestuur van Stichting Taptoe Vrijstad Vianen organiseert hij in 2016 en 2018 een taptoe die veel bekijks trekt. Nu, een paar jaar verder wil het duo eens iets anders initiëren: de Jostiband komt naar Vianen.

“Eigenlijk zouden ze vorig jaar al komen”, vertelt Ingeborg. “Ik heb ze zelf nog nooit gezien en het leek ons gewoon heel leuk om ze eens hier in Vianen te zien spelen.” Vader Inge vult aan: “Ik heb ze wel een aantal keer live zien optreden en dat is echt een genot. De Jostiband maakt er een waar feest van. Het enthousiasme waar ze mee spelen is ongeëvenaard.”x

Wilskracht
De Jostiband bestaat uit zo’n 120 leden, waarvan er bij een optreden ongeveer 50 acte de présence geven. Het gezelschap speelt maar zo’n tien keer per jaar. Extra bijzonder dus dat het vader en dochter gelukt is om de band naar Vianen te krijgen. “Waar je met een beetje wilskracht al niet kan komen”, lacht Ingeborg. De organisatie achter de Jostiband keek ook gek op dat wij dit gewoon met z’n tweetjes regelen. Ze krijgen natuurlijk vaak boekingen van grotere instellingen. Ze zijn komen kijken naar de locatie waar het optreden gaat plaatsvinden, Helsdingen, en zagen dat het goed was.”

Song of Spirit
Het optreden staat gepland op 21 mei om 20:00 uur. Een uurtje eerder kan men al binnenlopen om de sfeer te proeven. De Jostiband treedt tweemaal drie kwartier op. Het christelijke regio koor Song of Spirit uit Doorn zingt een aantal nummers samen met de Jostiband en een paar nummers solo. De kaartverkoop start maandag 11 april via de website en op de verkooppunten in Vianen (Jumbo en Print & Inkstation), Leerdam (Bas den Breejen) en Meerkerk (de Linde). Kaarten kosten 15 euro en indien er geld overblijft, wordt dit geschonken aan een nog te bepalen goed doel wat zich inzet voor mensen met een beperking.

Winactie voor lezers
Speciaal voor de lezers van het Kontakt is er een winactie. In totaal worden er vijfmaal twee kaarten weggegeven. Iedereen die iemand kent waarvan hij of zij vindt dat diegene het verdient om dit avondje vertier van dichtbij mee te maken, kan een mail sturen naar info@taptoevrijstadvianen.nl. Zet in het onderwerp ‘Winactie Kontakt’ en geeft een uitleg waarom de opgegeven personen het avondje uit verdienen. De vijf mooiste, originele of bijzondere inzendingen winnen twee kaarten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden