• Myrthe Hol en enkele hulpmatrozen.
• Myrthe Hol en enkele hulpmatrozen. Foto: Aangeleverd

Myrthe Hol uitgezwaaid; klaar voor het Caraïbisch gebied

Algemeen 1.475 keer gelezen

hagestein/vianen • Het Captains Dinner zit er op, Myrthe Hol uit Hagestein is uitgezwaaid en vertrekt zondag 10 april naar de overkant van de Grote Oceaan om aan boord te stappen van de Wylde Swan, een groot zeilschip. Samen met 30 leerlingen vaart de havo 4-leerlinge van het Caribisch gebied terug naar Nederland.

“We zouden eerst op Cuba vliegen, maar daar is het nu politiek te onrustig. Nu landen we op Sint Maarten om vervolgens wat eilanden aan te doen en gaan dan richting Bermuda. Eenmaal in de goede stroming zetten we koers richting de Azoren. Volgens planning varen we 27 mei de haven van Harlingen binnen”, blikt Myrthe (15) vooruit.

Bijna klaar voor 
Ze is er, bijna, helemaal klaar voor. ‘De komende dagen moet ik nog mijn weekplanningen voor school afronden, want onder begeleiding van coaches moet er op het schip ook huiswerk worden gemaakt.” Het afgelopen jaar ging haar vrije tijd voornamelijk op aan het organiseren van diverse acties en sponsoractiveiten.

Zelfstandig heeft Myrthe het benodigde deelnamebedrag van 7.500 Euro op weten te halen. “Dat is meer dan gelukt”, vertelt Myrthe. “Op mijn sweater heb ik een groot aantal sponsors staan, die bij elkaar goed zijn voor 3.000 euro. De start van de sponsoractie was een barbecue bij mij in de achtertuin. Dat was meteen een goed begin, want er waren in totaal 40 mensen uitgenodigd.” 

Olliebollenverkoop
Daarna heb ik oliebollen en appeltaarten verkocht. Met dank aan sponsor Bakkerij De Jager uit Leerdam. Afgelopen woensdag 23 maart hebben we in Gastrobar Wat Anderrs in Vianen een afsluitende Gala-avond gehouden. Het zogenaamde Captains Dinner werd een fantastisch groot feest, compleet met een zanger en een super georganiseerde muziek Bingo inclusief gave prijzen.

“Het kon niet beter”, geniet Myrthe nog volop na. “Ik ben mijn sponsors dan ook heel dankbaar. Doneren kan trouwens nog steeds.”

Door Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 6 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 8 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden