Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inzameling voor Roemenië en hulpgoederen voor vluchtelingen Oekraïne

Algemeen 1.384 keer gelezen

VIANEN • Stichting Contacten Roemenië-Vianen houdt op zaterdag 26 maart weer een inzameling van goederen.

Tussen 10:00 en 12:00 uur kan men weer terecht bij de inzamellocatie aan de Lange Dreef 22 te Hagestein. Naast de gebruikelijke goederen blijft de vraag naar incontinentiemateriaal groot. Met het voorjaar in zicht zijn ook buitenspelmaterialen van harte welkom.

In Vianen gaat de stichting door met het inzamelen van goederen voor de vluchtelingen en voor hulpbehoevenden in Reghin. Onder de projectnaam ‘Duizend brillen voor Reghin’ doet men de oproep om brillen in te leveren voor de gepensioneerden en ouderen in Reghin. Dit kan tijdens de vaste inzameling op de laatste zaterdag van de maand.

Stichting Contacten Roemenië-Vianen heeft onlangs nog een bijdrage kunnen leveren aan een hulptransport van de stichting Vrienden van Roemenië uit Lexmond naar Dorohoi. Dat is een plaats in het Noordoosten van Roemenië, 15km van de grens met Oekraïne, waar ze al ruim 20 jaar hun contacten hebben. Dagelijks komen daar vluchtelingen die zij graag willen helpen.

Stichting Contacten Roemenië-Vianen heeft een bijdrage kunnen leveren met onder andere bedden, dekens, matrassen en speciale (baby)voeding. Magazijnbeheerder Dik Baars en zijn dochter Hanneke rijden met een vrachtwagen met goederen vanuit Lexmond mee naar Roemenië om ze daar af te leveren.

Financiële steun overmaken kan naar rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v. Stichting Contacten Roemenië-Vianen te Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden