Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vogelcursus van Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden

Algemeen 497 keer gelezen

SCHOONREWOERD • Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden organiseert vanaf dinsdag 5 april een vogelcursus.

In vier avonden leren de deelnemers de meest voorkomende Nederlandse vogelsoorten herkennen. Ook leert men allerlei wetenswaardigheden over onderwerpen als ‘vogeltrek’ en ‘balts en broeden’ en wordt een leerzame quiz over de zojuist geleerde vogelsoorten gehouden. 

De cursusavonden staan onder leiding van Hans de Braal en worden gehouden in De Schaapskooi van de Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Aanvang: 20.00 uur. De cursusavonden zijn telkens op dinsdag: 5 april, 19 april, 10 mei en 24 mei

Bij deze cursus horen ook excursies. De excursies worden steeds gegeven op de zaterdagochtenden, volgend op de cursusavonden: 9 april, 23 april, 14 mei en 28 mei. De excursies zullen geleid worden door leden van de Vogelwerkgroep. Er wordt telkens een vogelrijk gebied in de streek bezocht.

Het gebruik van een praktische vogelgids wordt aanbevolen. De Zakgids Vogels van Nederland, uitgave KNNV is zeer geschikt en is in de Groene Winkel te koop. 

Kosten van de cursus: Leden 20 euro en niet leden 25 euro voor de 4 avonden, inclusief twee keer koffie of thee, excursies zijn inbegrepen. Het is ook mogelijk alleen voor de excursies in te schrijven, dan zijn de kosten 10 euro. Voor meer informatie of aanmelding: info@natuurcentrum.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden