• Evenemententerrein Lexmond
• Evenemententerrein Lexmond Foto: Aangeleverd

Politieke steun voor Lexmonders omtrent evenemententerrein; ook partijen die onderzoek willen afwachten

Algemeen 1.142 keer gelezen

LEXMOND • Het merendeel van de Vijfheerenlandse politieke partijen steunt de Lexmonders in hun beklag over het feit dat het college de mogelijkheid onderzoekt om nieuwbouwwoningen te realiseren op het evenemententerrein aan de Nieuwe Rijksweg 20. 

De actiegroep Evenemententerrein Lexmond vroeg alle partijen te reageren op de stelling: Het evenement terrein van Lexmond (Nieuwe Rijksweg 20) dient in zijn huidige vorm beschikbaar te blijven voor het houden van bijeenkomsten en evenementen. 

Kanttekening
Twee partijen (VHL Lokaal en VVD) gaven aan het hier volledig mee eens te zijn, SGP en CDA zijn het ook eens met een kleine kanttekening, terwijl de overige partijen het er ‘in principe’ ook mee eens zijn. Zij geven echter ook aan dat het college het recht heeft om de mogelijkheid te onderzoeken en de resultaten van dit onderzoek af te willen wachten. Die partijen zijn vooralsnog neutraal of nemen nog geen definitief standpunt in.

Spandoek
De actiegroep, die van mening is dat er in het dorp veel andere locaties geschikter zijn voor woningbouw, plaatsten ook een spandoek aan de Nieuwe Rijksweg met de tekst: Statushouders en starters verdienen ook een plek, maar niet op onze evenementenstek! Dit spandoek werd in eerste instantie door de gemeente verwijderd tot verbazing van de actiegroep. Een dag later kreeg men echter te horen dat het spandoek weer terug mag worden gehangen. 

De actiegroep heeft ook een brief gestuurd aan het college waarin het haar verbazing en teleurstelling uitte. Hierop is gereageerd dat het onderwerp op 21 april in de raad besproken zal worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden