• Anouk Fransen is de nummer drie op de lijst van VVD Vijfheerenlanden.
• Anouk Fransen is de nummer drie op de lijst van VVD Vijfheerenlanden. Foto: Gertjan den Ouden

Anouk Fransen mogelijk eerste raadslid uit Hoef en Haag: ‘Ik heb veel affiniteit met veiligheid’

Algemeen 2.235 keer gelezen

HOEF EN HAAG • Op nummer drie van de lijst van VVD Vijfheerenlanden prijkt de naam van Anouk Fransen. In 2019 verhuisde de geboren Purmerendse met haar man naar het nieuwste dorp uit de gemeente: Hoef en Haag. Met haar positie op de lijst hoopt ze het eerste raadslid uit die kern te worden.

“Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin”, begint Fransen te vertellen. “Deze omgeving is toch wat gemoedelijker dan Purmerend en omgeving. Bovendien kennen veel mensen elkaar. Als ik naar mijn kinderen kijk, bijna in elke straat hier in de buurt wonen wel klasgenoten.”

Eigen verantwoordelijkheid
Toen de ambitieuze Fransen drie jaar geleden verhuisde naar Hoef en Haag, besloot ze zich aan te melden bij de lokale VVD. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de politiek en wilde daar al langer wat mee doen, maar het was tot nu nooit het juiste moment. Onze kinderen waren ook nog erg klein. Dit voelde als het juiste moment om me wel actief in te gaan zetten.”

“Het liberale gedachtegoed is me ingegoten door mijn ouders. Die hebben me meegegeven dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt, maar dat je daar wel zelf hard voor moet werken. Het dragen van je eigen verantwoordelijkheid staat bij mij daarom ook erg hoog in het vaandel, al moet de overheid natuurlijk wel een vangnet kunnen bieden.”

Koninklijke Marechaussee
Fransen is in het dagelijks leven plaatsvervangend programma manager bij de Koninklijke Marechaussee. In die hoedanigheid is ze onder andere betrokken bij projecten die betrekking hebben op het digitaliseren en innoveren van de grenzen van ons land. Projecten die er bijvoorbeeld voor moeten zorgen dat vakantiegangers in de toekomst niet meer langs de paspoortcontrole hoeven wanner men op vakantie gaat, omdat deze vooraf al is gecontroleerd. In haar werk heeft Fransen veel te maken met de landelijke overheid.

Veiligheid
“Wat een voordeel is als je je begeeft in de lokale politiek”, zegt ze. “Ik weet daardoor hoe procedures lopen. Mijn werk heeft veel te maken met veiligheid en ook lokaal is dit een onderwerp waar ik veel affiniteit mee heb. Ik wil me verdiepen in de verkeersveiligheid en de criminaliteit binnen onze gemeente. I

“Ik sport zelf in Vianen, maar in het donker ga ik ‘s avonds niet alleen op de fiets naar de sportclub en ik ken veel mensen die hetzelfde denken. Je moet nu een donker industrieterrein over. Door de weg beter te verlichten lso je al een deel van het probleem op. Een ander voorbeeld: we zitten hier dicht op de A27. Er komen hier gericht auto’s naar toe om in andere auto’s in te breken, ze zitten zo weer op de snelweg.”

Jongeren
Fransen benadrukt dat ze ook verder dan enkel Hoef en Haag. “Er zijn natuurlijk veel zaken die binnen de gehele gemeente spelen. Dat er woningen gebouwd moeten worden, is voor iedereen wel duidelijk en ik vind dat er veel meer moet worden gedaan aan het promoten van de merknaam ‘Vijfheerenlanden’, maar ik wil me ook hard maken voor de jongeren. Zo vind ik dat er een goed plan moet komen voor jeugd die met problematiek thuis te maken heeft en tussen de wal en het schip valt.”

De komende weken staan in het teken van campagne voeren. Zo gaat Fransen onder andere op bezoek bij scholen en gaat ze in gesprek met wijkraden. “Een mooie kans om nog meer te weten te komen over wat er leeft onder de inwoners. Ik heb er heel veel zin in en hoop echt dat we genoeg zetels halen, zodat ik me de komende jaren met veel enthousiasme kan gaan inzetten voor deze mooie gemeente.”

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden