Afbeelding
Foto: 123RF.com

Gemeente biedt opnieuw Tuiny Forests aan: aanmelden kan nu

Algemeen 810 keer gelezen

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden geeft inwoners opnieuw de mogelijkheid om zich aan te melden voor een Tuiny Forest. In oktober 2021 was de actie een succes en dus vond men het passend om dit voorjaar opnieuw mensen te stimuleren een deel van hun tegels in de tuin te laten vervangen door planten en bomen.

Een Tuiny Forest is een inheems bos wat geschikt is voor zes vierkante meter tuin. Op die kleine ruimte kunnen inwoners tien verschillende planten en bomen planten om zo een boost te geven aan de lokale biodiversiteit, de waterbergingscapaciteit te verbeteren en de hittestress te verminderen. Naast de bomen en zaden om het groen in de tuin aan te leggen zit er onder andere ook een bodemverbeteraar, een handleiding voor de aanleg en toegang tot een e-learning bij het pakket. Het pakket heeft een waarde van 125 euro, maar wordt aan inwoners van Vijfheerenlanden aangeboden voor 25 euro. 

Minder tegels

Wethouder Christa Hendriksen is in haar nopjes met de tweede editie van de actie. “We willen stimuleren dat mensen meer groen in hun tuin hebben en minder tegels, want dat is wel een voorwaarde. Mensen moeten aantonen dat er tegels uit de tuin worden gehaald. We vragen aan mensen ook om voor- en na foto’s te maken. Dat gaat nu helemaal mooie plaatjes opleveren als alles gaat bloeien in het voorjaar.”

Bij de eerste actie zijn er in totaal 94 Tuiny Forests aangelegd. Nu zijn er in eerste instantie 50 beschikbaar. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden via de volgende limnk: https://www.natuurlijkvijfheerenlanden.nl/nieuwsbericht/78/haal-de-natuur-uw-tuin-in-vraag-een-tuiny-forestpakket-aan 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden