Afbeelding

Kinderen zijn de VIPS tijdens open dag de Lingeborgh

Algemeen 361 keer gelezen

GELDERMALSEN • Hoe leer je je nieuwe school het beste kennen? Natuurlijk door zelf te gaan kijken. Daarom zijn ze bij de Lingeborgh in Geldermalsen maar wat blij dat 16 februari een echte open dag kan worden gehouden. 

Vanaf 13.00 uur zijn op de school elk uur rondleidingen voor leerlingen van groep 8 en hun moeder óf vader.

Het team van de Lingeborgh kijkt uit naar het moment dat ze de kinderen ontvangen, zegt leerlingencoördinator Floor Boel, die met enkele collega’s de dag organiseert. “Dit is toch het leukste wat er is. Ervaring opdoen is meer dan naar een scherm kijken. Alleen door hier rond te lopen kun je voelen hoe het is om Lingeborgher te zijn. Daar hebben kinderen op 16 februari uitgebreid de tijd voor”.

Rondleiding door brugklasser

De Lingeborgh werkt op de open dag met acht tijdsloten. Per tijdslot kunnen honderd mensen tegelijk een rondleiding krijgen door het schoolcomplex. Crowdmanagers zorgen dat het nooit te druk wordt op één plaats. De eerste rondleiding start om 13.00 uur, de laatste om 20.00 uur. “Ieder kind mag één ouder meenemen”, kondigt Boel aan. “Elk heel uur gaat een nieuwe groep van start. Dat gebeurt op vijf verschillende plaatsen in school, zodat de groepen niet te groot zijn. Die rondleiding wordt gedaan door leerlingen die nu in de brugklas zitten. Zo krijg je informatie uit de eerste hand. Van vorige jaren weten we dat kinderen en ouders het heel leuk vinden om met een leerling door de school te lopen”.

Niets overgeslagen

Tijdens de rondleiding wordt niets overgeslagen. Floor Boel: “Je loopt in ons brugklasgebouw langs alle vakken. En in het hoofdgebouw maak je kennis met de profielvakken: horeca/bakkerij/recreatie, groen, economie & ondernemen, zorg & welzijn en Sk21lls”. Dat is nog niet alles, vervolgt ze. “We zorgen dat het schoolplein gezellig is aangekleed, want daar is een informatiemarkt. Er zijn kramen over de brugklas, leerwegen, mentoraat, buitenschoolse activiteiten, UNESCO-school, leerlingbegeleiding en zorg. En niet te vergeten kun je daar eten en drinken, en is er een dj”.

Persoonlijk contact staat voorop tijdens de open dag, benadrukt Floor Boel. “De kinderen zijn onze VIPS. Die zijn altijd supernieuwsgierig en mogen ons alles vragen”.

Aanmelden voor de open dag op 16 februari via www.lekenlinge.nl/geldermalsen. Voor de tijdsloten geldt: vol=vol. Meer informatie over de open dag bij Floor Boel (bof@lekenlinge.nl).

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Verse kruiden.
Liefhebber van Parijs? Kom naar Montmartre aan de Lek Evenement 28 mrt, 13:00
• Burgemeester Gerdo van Grootheest.
Burgemeester Gerdo van Grootheest: 'Melden heeft zin' Nieuws 28 mrt, 12:53
• Dansvoorstelling VIER x VIER.
Twee dansvoorstellingen in Theater de Fransche School Nieuws 28 mrt, 11:03
Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 28 mrt, 07:00
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10