• "We hebben wel de humor om dit te doorstaan", zegt Diana Dekker (l.), met naast haar Yvonne de Heus, Roelanda van Zoelen en Esmee Heimans.
• "We hebben wel de humor om dit te doorstaan", zegt Diana Dekker (l.), met naast haar Yvonne de Heus, Roelanda van Zoelen en Esmee Heimans. Foto: Rob Zantinge

Weer tegenvaller voor jubilerende kapsalon Esmé Coiffure

Algemeen 1.502 keer gelezen

TIEL • “Dit kwam als een donderslag bij heldere hemel”, zegt Diana Dekker, eigenaar van Esmé Coiffure in de Tielse Kerkstraat. “We balen ontzettend en hopen op 15 januari weer open te zijn.”

Opnieuw een fikse tegenvaller voor de jubilerende kapsalon, nu de deur opnieuw op slot is. Vrijdag leek het nog of corona ver weg was. Het zou eigenlijk ook feest moeten zijn, want Esmé Coiffure bestaat 25 jaar.
“Koffie”, vraagt eigenaresse Diana Dekker, als ik vrijdagochtend vroeg binnenstap. “Petitfourtje erbij?” Diana Dekker zit 34 jaar in het vak en knipte een kwart eeuw geleden bij Haardoe in de Vleesstraat. “Ik werkte er eerst undercover”, lacht ze, “want ze wisten niet dat ik na een maand hun werkgever zou worden. Haardoe zat toen op het absolute dieptepunt. Het was er zó stil, dat ik de leesmap twee keer uit kon lezen. En voor eten moest ik naar mijn ouders toe.” Toch hield Diana vol. Ze had er vertrouwen in dat het uiteindelijk goed zou komen. “Het is altijd mijn passie geweest en ik dacht: gewoon starten en mijn filosofie erin verwerken.”

Recessie
Na vijf jaar verhuisde de kapsalon naar de Kerkstraat, waar Diana kan rekenen op de steun van drie enthousiaste collega’s. Toch ging het niet altijd van een leien dakje. “In 2007 maakten we de grote recessie mee en nu zijn we, vanwege corona, in een jaar tijd al vijf maanden dicht geweest. We hebben heel wat klappen te verduren gehad. Maar ja, onkruid vergaat niet, ha, ha. In 2007 konden we nog wel gewoon doorgaan en was het een economische kwestie, maar nu werden we verplicht te stoppen. Zo’n kerst als vorig jaar hadden we nog nooit meegemaakt. Het was ineens heel stil.”
“Iedereen was van slag, want je hoort je in de kersttijd kapot te werken”, voegt Yvonne de Heus er aan toe. En nu is het dus opnieuw ‘prijs’. “Onze emoties lopen zeer uiteen”, aldus Diana. “Het doet natuurlijk pijn, maar we hebben nog wel de humor om dit weer te doorstaan.”

Slagzinactie
Om het 25-jarig bestaan wat extra glans te geven, bedacht Esmé Coiffure een slagzinactie. Klanten maken kans op één van de drie prijzenpakketten. “De actie is mede mogelijk gemaakt door de lokale ondernemers, die een prijs gedoneerd hebben”, vertelt Diana. “Ik was enigszins blij verrast, want ik had niet verwacht dat er zóveel mee zouden doen. De uitslag van de slagzinactie is in februari bekend.” Dan stapt er een man binnen, achteraf gezien één van de laatste klanten van dit jaar. “Gefeliciteerd met jullie jubileum”, zegt hij, voor hij met een petitfourtje gaat zitten...

Rob Zantinge

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden