Dani tekende een mooi portret van Max Verstappen, maar heeft zelf weinig met de coureur en met autoracen.
Dani tekende een mooi portret van Max Verstappen, maar heeft zelf weinig met de coureur en met autoracen. Foto: Rob Zantinge

‘Max Verstappen heeft een mooi gezicht om te tekenen’

Algemeen 495 keer gelezen

LIENDEN • “Max is opgebouwd uit laagjes pastel.” Zoiets hoor je Formule 1 commentator Olav Mol nooit zeggen. Daniël van Laar zegt het wél. Hij maakte een prachtig portret van de getalenteerde coureur, die zondag in Abu Dhabi tegen Lewis Hamilton om de wereldtitel strijdt. Het goed gelijkende portret is niet het enige dat Daniël maakte. 

“Ik heb niet zoveel met autoracen of Max Verstappen, maar hij heeft een mooi gezicht om te tekenen”, aldus de 39-jarige Daniël, onder geportretteerden beter bekend als Dani. “Ik kijk af en toe wel hoor en ik zou het ook wel mooi vinden als hij wereldkampioen wordt.” Dani begon twee jaar geleden, toen hij een hernia kreeg, fanatiek te tekenen. Hij maakt nu zo’n anderhalf jaar portretten. En hij krijgt steeds meer verzoeken, via Facebook en vanuit het hele land. 

Oudere dame
Niet alleen Verstappen, maar ook ‘gewone’ Nederlanders worden door hem getekend. Zo werkt hij dezer dagen in zijn atelier in Lienden met houtskool aan een portret van een oudere dame. De opdracht hiervoor kreeg hij via zijn Facebook-pagina. Met houtskoolpoeder en een penseeltje brengt hij heel voorzichtig nuances en rimpels aan in het gezicht van de vrouw. Het gezicht wordt in laagjes opgebouwd, net als bij Max. “Ik ben met zo’n portret zo’n vijftien uur bezig”, aldus Dani.
Zijn eerste portret was er een van zijn zoon Stijn. “Dat maakte ik ongeveer anderhalf jaar geleden. Het mooist vind ik om karakter in zo’n gezicht te krijgen. Ik moet me dan ook altijd eerst inleven in de mensen die ik teken. Dat merken de mensen ook, als het portret af is. Zo heb ik een portret gemaakt van een man met een gouden tandje en die tand ook goud gemaakt. Daar was hij heel blij mee. Vaak huilen mensen ook tranen met tuiten als ik het portret klaar heb.”

Huisdieren
Naast portretten tekent Dani af en toe ook huisdieren. “Honden, vogels, paarden... En hoe beter de foto is die de mensen aanleveren, hoe mooier hun huisdier wordt”, aldus Dani, die ooit voor huisschilder werd opgeleid. Hij werkt ook in het groot. Zo maakte hij voor zijn kinderen Stijn en Lisa op hun slaapkamers hele leuke wandschilderingen. Stijn kreeg een Spiderman die dwárs door de muur lijkt te breken en Lisa een witte pony mét stal.
Daniël van Laar is actief op Facebook: Dani van Laar

Rob Zantinge

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden