Orange the World.
Orange the World. Foto: Aangeleverd

Online bijeenkomst over geweld tegen vrouwen en meisjes

Algemeen 174 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Iedereen kan meepraten tijdens de online bijeenkomst over geweld tegen vrouwen/meisjes, die woensdag 1 december wordt georganiseerd in de gemeente Krimpen aan den IJssel. 

‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’, is de motie van Stem van Krimpen die unaniem door de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel werd aangenomen. De (online) bijeenkomst van morgen (woensdag) voor inwoners, met inbreng van professionals, is daarvan het resultaat.

Veilige leefomgeving

Margot Wekker, raadslid voor Stem van Krimpen en indiener van de motie: “Inwoners worden opgeroepen om samen met professionals te praten over dit thema, omdat iedereen een bijdrage kan leveren aan een veilige leefomgeving. Onder het mom van inclusie - iedereen is gelijk en iedereen moet hetzelfde behandeld worden - wordt gestuurd op genderneutraal beleid. Een belangrijke oorzaak voor het ontstaan en voortduren van geweld achter de voordeur heeft te maken met gendergerelateerde factoren: machtsverschillen en stereotype rolverwachtingen tussen mannen en vrouwen.”

De cijfers zijn schokkend, vervolgt Wekker: “Bijna de helft van alle vrouwen in Nederland ervaart in haar leven lichamelijk, seksueel en/of psychisch geweld. Binnen het huidige beleid is voldoende ruimte voor gendersensitiviteit, maar in de praktijk is hier weinig sturing op. Als raad hebben we, met het unaniem aannemen van de motie, ons uitgesproken dat hier verandering in moet komen. Wij kunnen het college hier op sturen. En het is hard nodig: niets doen is geen optie.” 

Meepraten

De bijeenkomst valt samen met ‘Orange the world’: de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen of ‘16 Days of Activism against Gender-Based Violence’.

De online bijeenkomst ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes!’ is op woensdag 1 december 20:00 tot 21:30 uur. Door een mail te sturen naar ‘meedoen@krimpenaandenijssel.nl’ kan een link naar de bijeenkomst worden verkregen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Overhandiging van de cheque.
Johannes Calvijnschool steunt Krimpense Voedselbank met cheque van 10.000 euro Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 18 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden