•
Foto: Wijntjes Fotografie

Oppermachtig Haastrecht heeft geen kind aan Ammerstol: 9-0

Sport 638 keer gelezen

HAASTRECHT • Zaterdagvierdeklasser Haastrecht startte zaterdag op sportpark Wilgenoord met een 9-0 zege op Ammerstol. De Haastrechters gaan voor de titel, terwijl de smalle selectie van Rieny Looren de Jong moet oppassen niet af te dalen naar de nieuwe vijfde klasse.

Binnen een kwartier hadden Robert Dongelmans en Rogier Schröder (2x) al gezorgd voor een 3-0 voorsprong. Ammerstol, dat een aantal eerder gestopte spelers dringend verzocht had hun voetbalschoenen weer aan te trekken, had geluk dat Haastrecht slordig ging spelen. Ze gingen mee in het matige spel van Ammerstol en leden teveel balverlies. 

Alleen Dongelmans wist de Ammerstolse doelman Arjan Hazewinkel, die tien jaar niet gesport had, te passeren. “Na de C-junioren haakte ik af,” aldus Hazewinkel. “Om het elftal te helpen aan genoeg spelers, ben ik weer onder de lat gaan staan.”

Opvoeren
In de tweede helft voerde Haastrecht de score op. Marco Versloot had zijn manschappen opgedragen in de dubbele cijfers te eindigen. Met Niels Mulder als invaller kwam er meer vaart in het Haastrechtse aanvalsspel. Ammerstol verdedigde echter zo massaal, dat de ruimtes om te combineren klein waren.

“Ik was liever tegen een sterke tegenstander begonnen,” vertelde Versloot na afloop. “Ik miste nu de scherpte, die we in de volgende wedstrijd tegen Floreant zeker nodig hebben. Ik weet dat ze beter kunnen en gelukkig lieten mijn spelers na rust zien genoeg in hun mars te hebben.”

Stefan Bakker, Niels Mulder, Tijmen Raateland, Bjorn van Leeuwen en Robert Dongelmans waren de vijf verschillende doelpuntenmakers. 

Ammerstol kreeg welgeteld een kans. Jordi de Lange verscheen oog-in-oog met de Haastrechtse doelman Lucas Reichard, die het harde schot pareerde. 

Zijn collega Hazewinkel moest zich een kwartier voor tijd laten vervangen vanwege een hoofdblessure. Veldspeler Adri de Jong nam diens plaats in. Hij voorkwam met enkele fraaie reddingen de tiende tegentreffer. “Ik heb vier jaar niet gespeeld en nu moest ik nog op doel ook,” merkte De Jong - als een boer met kiespijn - lachend op.

Verslagen
Na afloop stonden de Ammerstollenaren er meer dan verslagen bij. “Het krachtsverschil was veel te groot,” wist Looren de Jong. “Ik vond het kinderachtig dat drie van mijn spelers nog een gele kaart kregen van de scheidsrechter. Hij voelde deze ongelijke wedstrijd niet aan. We zullen tegen ploegen als Gouderak, die we zaterdag op bezoek krijgen, punten moeten pakken. We gaan er alles aan doen om vierdeklasser te blijven.”

Zijn selectie zal deze knauw toch even moeten verwerken. Gehavende spelers moeten worden opgelapt. Dave Straver, die op de training zijn enkel verzwikte, viel al na 20 minuten uit. Zijn flink ingetapete gewricht sputterde teveel tegen. De niet te benijden Rieny Looren de Jong zal elke week moeten puzzelen om een representatief elftal neer te zetten.

Wim Kroone

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden