• Pascal van der Hek wandelend in het groene buitengebied van Bergambacht.
• Pascal van der Hek wandelend in het groene buitengebied van Bergambacht. Foto: Robert van der Hek

Wandelen met Pascal van der Hek (VGBK): ‘Veel mooie ontmoetingen en locaties’

Algemeen 1.067 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Sinds Pascal van der Hek ‘Loop mee met de VGBK’ introduceerde, wandelt hij wat af. De teller staat al bijna op honderd actieve ontmoetingen met inwoners van de Krimpenerwaard.

“Ik wilde het nuttige met het aangename verenigen”, licht de VGBK-fractievoorzitter toe. “Vanwege corona was er niet veel mogelijk om als politicus in contact te komen met inwoners. Omdat ik meer wilde gaan bewegen en ontmoetingen buitenshuis coronatechnisch gezien beter uitkomen, kwam ik op het idee van de wandelingen.”

Moeraswederik
Deze Kontakt-verslaggever is op uitnodiging van Pascal van der Hek nummer 89. Wij doen een rondje om zijn woonplaats Bergambacht, waarbij we de landelijke Moeraswederik aandoen. Diezelfde middag heeft hij nóg een wandelafspraak, met een wijkagent in Haastrecht.

“Ik had nooit gedacht dat het zo zou aanslaan”, vertelt hij al wandelend. “Ik heb inmiddels vele bijzondere gesprekken achter de rug. Met collega-politici, maar vooral met inwoners over allerhande onderwerpen. Het leidt tot leuke ontmoetingen en ik kom nog eens ergens. Sommige plekken kende ik wel van naam, maar ik wist niet dat ze zo mooi waren. Zoals de Zaag bij Krimpen aan de Lek en de Stolwijkse Boezem.” 

Zwaar aangezet
Doel vooraf was te komen ‘tot nieuwe inzichten’. “Dat was wellicht te zwaar aangezet, zegt hij nu, “maar de wandelingen openen soms wel de ogen voor bepaalde zaken. Dingen die beter kunnen, zoals het groenonderhoud, een verkeerssituatie of het serviceniveau van de gemeente. Daar doen we wat mee.”

Bij mensen die slecht ter been zijn en toch willen inhaken op het initiatief, doet Van der Hek ‘gewoon een bakkie thuis’. En op uitnodiging van Leen Prins, locatiedirecteur van het Schoonhovens College, bracht hij een bezoek aan diens woonplaats, IJmuiden, voor een wandeling naar zee. 

“Zoiets moet je vanwege de tijd natuurlijk niet te vaak doen. Maar het was de moeite waard”, aldus Van der Hek, die van beroep hoofd financiële administratie is.

Terras
Eenmaal uitgewandeld belanden we op een terras in het centrum van Bergambacht. Daar blikken we nog even vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen, die in maart 2022 gepland zijn. Hoe groot is de druk voor Van der Hek, die onlangs het stokje overnam van VGBK-boegbeeld Willem Schoof en ongetwijfeld wil proberen om ‘zijn’ partij opnieuw de grootste te laten zijn in de gemeente Krimpenerwaard?

“Ik heb er alle vertrouwen in dat we opnieuw een mooie kieslijst kunnen presenteren, met daarop prominent een aantal vrouwen. De gesprekken hiervoor worden op dit moment gevoerd. Mensen hebben de afgelopen jaren kunnen ervaren dat wij ook buiten de verkiezingstijd om aandacht voor ze hebben en we ons met 100 procent inzetten voor deze gemeente. Waar het toe leidt, gaan we zien.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 10 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 12 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden