Afbeelding
Foto: 123RF.com

Financiële steun voor sociale en emotionele ontwikkeling

Algemeen 190 keer gelezen

GELDERMALSEN • Gemeente West Betuwe stelt 150.000 euro extra beschikbaar voor de ontwikkeling van de sociale en emotionele vaardigheden bij kinderen in de basisschoolleeftijd. 

Team Schoolmaatschappelijk werk gaat dit budget gebruiken. Vanaf 2022 bieden zij meer trainingen aan en breiden ze het trainingsaanbod uit met andere groepstrainingen. De sociale en emotionele ontwikkeling van een kind is belangrijk voor zijn of haar toekomst. Dat onderstreept Wethouder Govert van Bezooijen en portefeuillehouder Onderwijs. 

“Door de coronaperiode is deze ontwikkeling minder snel gegaan of zijn kinderen in de knel gekomen. We willen dat kinderen ook later met beide benen op de grond blijven staan. Met het extra budget kunnen we kinderen vroegtijdig professionele hulp bieden.”

Professionele hulp

Bij het trainingsaanbod staan onder andere weerbaarheid, grenzen stellen en een positief zelfbeeld centraal. Maar ook het tegengaan van pestgedrag, omgaan met gescheiden ouders en met faalangst zijn onderdeel van het uitgebreide trainingsaanbod. Met de extra financiële middelen kan het team vaker en meer verschillende trainingen aanbieden. En hebben kinderen meer mogelijkheden voor laagdrempelige professionele hulp.

Uitbreiding

Vanuit het onderwijs is de behoefte aan trainingen voor de sociale en emotionele ontwikkeling voor kinderen groot. Lucienne Spaan is één van de schoolmaatschappelijk werkers. “We kunnen in het nieuwe jaar vaker én ook nieuwe trainingen aanbieden. Zo sluiten we beter aan op de behoeften van kinderen en scholen. Maar ook op die van ouders. Want in het nieuwe aanbod bieden we ouders onder andere de mogelijkheid voor hulp bij de opvoeding.”

Meer informatie

Meer informatie over schoolmaatschappelijk werk en het trainingsaanbod is verkrijgbaar bij Wieke ter Weijde, projectleider bij gemeente West Betuwe. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-50081566.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden