Afbeelding
Foto: Marinus de Keijzer

College geeft gastlessen over respect

Algemeen 166 keer gelezen

BEESD • Het is de Week van Respect. In de week van 8 tot 14 november verzorgt het college van burgemeester en wethouders op meerdere basisscholen gastlessen over respect.

De Respect Foundation organiseert jaarlijks de landelijke campagne Week van Respect. Hiermee wil ze jongeren inspireren en activeren om respectvol met elkaar om te gaan. Er doen 35 gemeenten mee aan deze campagne. Ook gemeente West Betuwe is Respectgemeente. De gemeente heeft scholen gevraagd om mee te doen. Omdat een respectvolle omgang met elkaar op jonge leeftijd begint.

De scholen die meedoen ontvangen in de Week van Respect een Respect Box met inspiratie, spellen en lesmateriaal en een gastles van een van de collegeleden. Wethouder Ton van Maanen is portefeuillehouder Inclusie. Hij gaf een gastles op de St. Antonius school in Beesd: “Respect begint met accepteren dat iemand anders is. Iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij wil zijn. Als we elkaar zo benaderen, creëren we voor iedereen een veilige omgeving in de klas. En ook in de buurt of op het sportveld.”

De week van Respect is een landelijk bewustwordingscampagne voor jongeren. De Respect Foundation organiseert deze campagne sinds 2006. In totaal hebben zij al meer dan 1,7 miljoen jongeren bereikt. Meer informatie is te vinden op www.weekvanrespect.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden