Afbeelding
Foto: aangeleverd

Verenigd West Betuwe voorziet Lekkerkerk-achtige toestanden bij vervuiling golfbaan Spijk

Algemeen 273 keer gelezen

WEST BETUWE • Oppositiepartij Verenigd West Betuwe voorziet Lekkerkerk-achtige toestanden bij de afhandeling van de vervuiling van de golfbaan bij Spijk. Fractievoorzitter Gijsbert van de Water zei dat dinsdag bij de behandeling van de begroting.

In 1980 bleek in Lekkerkerk de grond van een woonwijk zwaar verontreinigd. Het was de eerste grote gifzaak in Nederland, waarbij de saneringskosten uiteindelijk opliepen tot meer dan 80 miljoen euro. VWB vreest dat in Spijk ook zoiets kan gebeuren. Volgens de fractie is het één van de grote projecten die het huidige college niet aankan. “Het college heeft gekozen om de vervuiling in te pakken en te laten liggen. Een vervuiling die impact heeft, die onze gemeente ver te boven gaat. De financiële gevolgen zijn niet te overzien.” 

Volgens Van de Water mist de gemeente de deskundigheid om het probleem op te lossen. “De gemeente zou direct de hulp van provincie en Rijk moeten inroepen en krijgen. Want voor zo’n probleem zijn wij als gemeente te klein.” Als de gemeente geen hulp zoekt, zal dat uiteindelijk leiden tot een miljoenenstrop. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden