• Annet IJff ontvangt de sleutels.
• Annet IJff ontvangt de sleutels. Foto: Etienne Hessels

Elektrische auto’s voor West Betuwe

Algemeen 146 keer gelezen

WEST BETUWE • De gemeente West Betuwe nam donderdag vijf elektrische dienstauto’s in gebruik. De auto’s worden gebruikt voor huisbezoeken, door team handhaving en voor werkbezoeken.  

Annet IJff, wethouder Duurzaamheid, is blij met de verduurzaming van het wagenpark. “We willen investeren in onze nieuwe, duurzame huisvesting. Ook duurzame mobiliteit hoort daarbij. Ik hoop dat we hiermee onze medewerkers en inwoners kunnen stimuleren om vaker voor elektrisch rijden te kiezen.” 

Het gebruik van de auto’s is onderdeel van een proef, na een jaar wordt de pilot geëvalueerd. De laadpalen zijn oude ANWB-palen die vroeger langs de snelwegen stonden om contact op te nemen met de hulpdienst bij een pechgeval. Het bedrijf Ecoleon uit Geldermalsen bouwde deze telefoonpalen om tot laadpalen.

De CO2-uitstoot van een elektrische auto is over zijn hele leven gemiddeld 40% lager is dan die van een brandstofauto. Er komen geen ongezonde gassen uit de uitlaat en bovendien verminderen ze geluidshinder in steden. 

Daarnaast is elektrisch rijden goedkoper. Dit komt door de lage onderhoudskosten. “We streven naar een gemeente die in 2050 energieneutraal is”, schrijft de gemeente in een persbericht. “In het jaar 2050 wekken inwoners, bedrijven, verenigingen en de gemeente lokaal net zoveel energie op als we met elkaar in West Betuwe gebruiken.” 

Meer informatie op: www.iedereendoetwat.nl

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden