Afbeelding
Foto: Ronald Verwijs

West Betuwe legt focus op agrotoerisme

Algemeen 307 keer gelezen

WEST BETUWE • West Betuwe gaat zich de komende jaren nog nadrukkelijker op de kaart zetten als agro-toeristische gemeente. Een zogenaamde gebiedsmarketing moet zorgen voor een integrale aanpak, waarbij de gemeente nauw samenwerking met bewoners, bedrijven en partners. 

Gebiedsmarketing is voor veel bewoners, bedrijven, partners en collega’s nieuw binnen de gemeente West Betuwe. Maar het is wel hard nodig, aldus het college in het raadsvoorstel. 

“Als we samen één verhaal vertellen om bezoekers, bewoners, bedrijven en talent aan te trekken, dan wordt ook de onderlinge verbinding binnen en tussen de kernen versterkt, waarbij de identiteit van de kernen gewaarborgd blijft. Ook de verbinding intern wordt versterkt en draagt bij aan Samen West Betuws Werken, omdat de boodschap naar buiten toe voor iedereen duidelijk en hetzelfde is.”

Binnen de gemeentelijke organisatie komt een speciale ambtenaar economie, die ook dit onderwerp op zijn of haar bordje krijgt. 

De focus ligt weliswaar op agrotoerisme, maar de gemeente erkent dat West Betuwe veel meer te bieden heeft. “Denk hierbij onder andere aan de vele cultuurhistorische landmarks. Desondanks is het nodig om focus aan te brengen, anders verliest gebiedsmarketing haar kracht.”

Voortdurende inzet
“Gebiedsmarketing is geen sprint, maar een marathon. Het vergt een lange adem. Succesvolle gebiedsmarketing vraagt om voortdurende inzet en betrokkenheid van medewerkers en partners.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden