Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Succesje VWB: Onderzoek naar fietspad onderaan de Waaldijk

Algemeen 386 keer gelezen

WEST BETUWE • De raad van West Betuwe heeft het college via een motie opgeroepen om onderzoek te doen naar realisatie van een (eenvoudig) buitendijks vrij liggend fietspad langs de noordzijde van de Waal. 

De motie werd ingediend door de fractie van Verenigd West Betuwe (VWB) bij de behandeling van het bestemmingsplan dijkversterking Tiel-Waardenburg. “Hierdoor hoeft minder verkeer van dezelfde ‘gastvrije dijk’ gebruik te maken, wat de veiligheid van de fietsers langs de noordzijde van de Waal eveneens sterk verbeterd. Het is een wens van veel inwoners.” 

Ook bij de dijkversterking ten zuiden van de Waal zijn vergelijkbare fietspaden onderaan de dijk aangelegd, wat inderdaad gunstig bleek voor de verkeersveiligheid en bevordering van het fietstoerisme. 

Meeprofiteren
VWB vindt dat West Betuwe op deze manier slim kan meeprofiteren van de dijkverzwaring. In ambtelijk jargon heet dat een ‘meekoppelkans’. De oppositiepartij is van mening dat door een vrij liggend fietspad ook minder maatregelen op de dijk zelf nodig zullen zijn om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te waarborgen. “Dit maakt meer fietsverbindingen door West Betuwe mogelijk, wat het fietstoerisme ook in onze gemeente bevordert.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden