Afbeelding

WaardArt naar twee weekenden

Algemeen 516 keer gelezen

NEERIJNEN • Vrijdagavond werd in het Stroomhuis Neerijnen de overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars aan de open atelierroute, geopend. Dat was het startschot van de route langs de ateliers van 41 deelnemende kunstenaars. De ateliers zaten verspreid over de hele gemeente. Van Spijk tot Ophemert, waardoor de kunstliefhebbers bij hun verplaatsing van het ene atelier naar het andere ook al konden genieten van de prachtige herfstkleuren.

Het bestuur was blij dat de Coronaregels zijn versoepeld. Vorig jaar kon de kunstroute daardoor niet worden gehouden. Voorgaande jaren werd de kunstroute WaardArt twee weekenden gehouden. Dat gaf voor de kunstliefhebbers de ruimte meer ateliers te bezoeken. De organisatie had dit jaar geen boekje gemaakt, een prachtige folder met de nodige informatie maakte het de kunstliefhebbers mogelijk vooraf een keuze te maken van de te bezoeken kunstenaars. De verzamelexpositie in het Stroomhuis gaf ook de mogelijkheid al iets van de kunst en de kunstenaar te proeven. Velen maakten ook daar en keuze van wie wel en wie niet te bezoeken. Hoe dan ook, in welke kunstvorm je ook belang had, keramiek, brons, fotografie, sieraden of schilderen, het was allemaal te bewonderen.

Twee weekenden

Lucy Kersten, schildert in haar atelier in Deil portretten van mensen en is sinds enige tijd voorzitter van de kunstgroep. Lucy: “Ik ben blij dat we na de Corona weer dit weer kunnen oppakken. We hebben een groep mensen die ervoor gaan. Als klein bestuur is dat nodig, anders is dit evenement niet te organiseren. We proberen om volgend jaar, weer net als de vorige edities, twee weekenden WaardArt te hebben. We zijn blij met onze nieuwe website, waarop iedere kunstenaar een eigen plaats heeft en gemakkelijk kan worden doorgelinkt naar de eigen website.” In het Stroomhuis was het een gezellige ontmoeting. Kunstenaars waren blij en gelukkig met dit bestuur dat ondanks alle Coronaregels toch heeft doorgewerkt.

Kunstroute

Het was onmogelijk om alle adressen te bezoeken, veel kunstliefhebbers maakten een keuze. Dat deden wij ook als krant. De twee dagen werden overgoten met zonneschijn. Opvallend was dat veel bezoekers van buiten de gemeentegrens kwamen. Brigitte Kleyn-Altenburger in Asperen had naast de familie Van Wageningen uit Arkel zelfs bezoekers uit Finland. Ze waren net als wij onder de indruk van de hoge kwaliteit aan kunst wat er was te zien. Brigitte: “Ik heb veel aan glas etsen gedaan, ben daar eigenlijk mee begonnen.” We kregen een inkijk in het kunstleven van Brigitte. Op weg naar kunstenaars in Spijk, genietend van de mooie natuur. Keramist Gerda van de Burg had in haar tuin prachtige dierfiguren, met vooral veel vissen.

Gerda: “Mijn man Willem is duiker en hij maakt onderwaterfoto’s.” Ze vertelde een bezoekster over de keramische potten die ze ook maakt. Even iets verder werkt Wilma de Koster. Zij heeft waarschijnlijk het kleinste atelier, een pipowagen. Prachtig werk, waarin dieren een hoofdrol spelen. Fotografisch geschilderd. Ze toont ons een geschilderd vosje. “Hier ben ik trots op. Voor dit werkje heb ik in het museum De Kopereknop in Giesenburg een eerste prijs behaald.” In Haaften bezochten we twee kunstenaars in één klap. Marleen Koller en Hans Beringen. Bezoekers vonden het gezellig om aan de tafel te kunnen praten over de zeer diverse kunst. Snel verder naar Helmi Kuiper in Meteren. Genieten van de prachtige portretten die maakt. Wil van Mourik in Geldermalsen, prachtig werk in haar tuin en haar nieuw atelier. Mandy Jones in Buurmalsen was ons laatste adres. Boeiend vertelde ze over haar werk en de inspiratie. Alle kunstenaars zijn na een telefoontje te bezoeken. Voor alle informatie: www.waardart.nl

Honderden enthousiaste kunstliefhebbers trokken het afgelopen weekend door de prachtige gemeente West Betuwe om te genieten van de grote variatie aan kunst. Een stroom aan kunst begint in het Stroomhuis.

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Met het uitbrengen van een toost opende het bestuur de Atelierroute WaardArt
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden