Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Cleanup Day Geldermalsen groot succes

Algemeen 184 keer gelezen


geldermalsen • Zaterdag 18 september was het World Cleanup Day. In Geldermalsen staken meer dan 100 personen de handen uit de mouwen. Meer dan 620 kilo zwerfafval verdween in de afvalbak.

De Cleanup Day was een initiatief van de gemeente West Betuwe, JCI Lek en Linge, zwerfafvalbrigade Geldermalsen en de Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen. Wethouder duurzaamheid Annet IJff gaf het startsein.

De opruimploeg bestond uit een divers gezelschap. Sommige vrijwilligers ruimen wekelijks zwerfafval op. Er waren ook inwoners die het voor het eerste deden. Van jong tot oud droeg een steentje bij. In twee uur tijd is Geldermalsen een stuk schonen geworden. Als bedankje ontvingen de deelnemers een presentje van Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen. De gemeente stelde het materiaal beschikbaar, zoals hesjes en knijpers.

World Cleanup DayDeze wereldwijde dag staat speciaal in het teken van het opruimen van zwerfafval. In totaal waren er in Nederland 41.342 officieel deelnemers, verdeeld over bijna 1600 acties. Tijdens deze wereldwijde opruimactie gaven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel: Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Meer informatie: www.worldcleanupday.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden