Afbeelding
Foto: Hans Ponssen

Molenfietstocht Betuwewind en Geofort vol met activiteiten

Algemeen 251 keer gelezen

WEST BETUWE • Op zaterdag 2 oktober tussen 10:00 en 16:00 uur verzorgen Betuwewind & GeoFort samen een Molenfietsdag vol met activiteiten. Bedoeld voor jong en oud. 

De Molenfietsdag is een actieve dag en biedt iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met de, op-een-na-hoogste windmolens van Nederland op Windpark Deil. Onder de molens worden allerlei activiteiten georganiseerd en jong en oud die dag met 5 euro korting bij GeoFort in Herwijnen van alles beleven. 

GeoFort is een interactief kindermuseum waar alles draait om de aarde en klimaat. Het ligt op een uniek forteiland dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, sinds deze zomer Unesco werelderfgoed. Ook is er een pannenkoekenrestaurant met grote speurtuin (gratis toegankelijk) waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Het belooft een hele sportieve, leuke dag te worden. Gerlach Velthoven, directeur Betuwewind: “Iedereen is welkom: jong en oud, leden en niet-leden, zijn uitgenodigd om op de fiets te stappen, een rondje Windpark Deil-GeoFort te trappen, en de mooie fietsroute van circa 36 kilometer langs de windmolens te ervaren.” 

Excursie met de boswachter
Deelnemers kunnen bij Windpark Deil vragen stellen over de molens, maar ook op excursie gaan met de boswachter naar de eendenkooi, een wandeltocht maken met IVN om weidevogels te spotten of een eigen vlieger maken. En er is een prijsvraag. De winnaar mag een weekend op pad met een nostalgische, elektrische Volkswagen camper van het bedrijf Evan. Zij zijn gevestigd in Culemborg en laten mensen op 2 oktober graag kennis maken met duurzaam reizen.

Informatiemarkt
Verder is er een informatiemarkt van Puur Betuws, De Fruitmotor en Voedselbos Lingehout, voor een lekkere cappuccino wordt gezorgd en er zijn toiletten. Bij GeoFort krijgen deelnemers aan de Molenfietsdag met een voucher 5 euro korting op de entree. Naast al hun eigen activiteiten staat er een kop koffie/thee klaar en kunnen bezoekers hun eigen windmolen maken en zien hoe Nederland er uitziet als het onder water loopt. Ook kan een broodje met een vegetarisch worstje boven het vuur worden geroosterd. De route is vanaf elk willekeurig punt de volgen, maar het is ook mogelijk direct naar het windpark of GeoFort te fietsen. Deelnemers krijgen het advies zoveel mogelijk op de fiets te komen. Bij het Windpark Deil is weinig tot geen parkeergelegenheid. Meer informatie op de website www.betuwewind.nl/molenfietsdag

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden