Afbeelding

Biljarters D.I.S.C. B.V. pakken dubbele winst

Algemeen 169 keer gelezen

RUMPT • De topteam-biljarters van D.I.S.C. B.V. (Carambole) in Rumpt pakten een dubbele winst tijdens de eerste uitwedstrijd tegen Dibo The City in Deventer.

De periode van weinig wedstrijden en training van afgelopen anderhalf jaar was terug te zien bij de biljarters van het hoogte competitieniveau van Nederland. Er waren meer beurten nodig dan men normaliter op het hoogste niveau terug ziet, maar het resulteerde wel in spannende partijen en een onverwacht positief eindresultaat voor het Eredivisieteam uit Rumpt.

Lyon Megens en tegenstander Matthijs Bakker hadden in het 47/2 ankerkader veel pogingen nodig. Na flink wat missers ging de winst uiteindelijk naar Bakker. Frank Vermeulen moest tegen Wiel van Gemert in het 71/2 ankerkader. Ook hier een te lange partij in beurten en tijd, mede veroorzaakt door laatkomen van zijn tegenstander en vertragend spel waar een biljartklok uit het driebanden niet misstaan had. Desondanks werd er gewonnen door Vermeulen die zijn hoofd koel hield. Marco Kivits wist tegen John van der Stappen met een degelijk moyenne van bijna 5 gemiddeld het bandstoten te winnen. 

Tweede omloop
In de tweede omloop wist Lyon Megens bijna ‘de show te stelen’ door in de tweede beurt de partij uit te maken. Na een serie van 102 vanaf de acquitstoot. Dit resulteerde in 190 caramboles in 2 beurten. Vervolgens ontstond er een tactisch steekspel op de grote matchtafel en werd alle ruimte benut om de punten naar Rumpt te halen. Uiteindelijk won Megens in de 10e beurt. 

Frank Vermeulen speelde de tweede wedstrijd aanzienlijk beter. Vlak voor de eindstreep werden echter twee foutjes gemaakt. Hier wist Van Gemert van te profiteren en maakte de partij uit in de negende beurt. 

Marco Kivits speelde tegen John van de Stappen tactisch sterk. Ondanks de creatieve oplossingen van zijn tegenstander wist hij de voorsprong te behouden. Hiermee werden alle 4 matchpunten meegenomen naar Rumpt.

Door de dubbele winst nestelt D.I.S.C. B.V. zich op positie 2 op de ranglijst. 

De volgende thuiswedstrijd van D.I.S.C. B.V. is op 2 oktober, vanaf 11:00 uur. Het topteam zal dan aantreden tegen de Hazelaar XL Box met de Belgen Francis Forton en Johan Devos in de gelederen.

 Iedereen is welkom, de entree is gratis. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden