Politieagenten en boa’s van de gemeente zijn tussen 30 augustus tot 12 september extra aanwezig op het station in Geldermalsen. Ze zijn alert op fietsendieven en informeren reizigers over het goed beveiligen van fietsen.
Politieagenten en boa’s van de gemeente zijn tussen 30 augustus tot 12 september extra aanwezig op het station in Geldermalsen. Ze zijn alert op fietsendieven en informeren reizigers over het goed beveiligen van fietsen. Foto: Aangeleverd

Actie tegen fietsendiefstallen bij station Geldermalsen

Algemeen 706 keer gelezen

geldermalsen • Dieven weten de fietsenstalling bij het station van Geldermalsen geregeld te vinden. De politie en gemeente West Betuwe zien een toename van het aantal fietsdiefstallen. In vergelijking met andere stations slaan ze daar relatief vaak toe.

Van 30 augustus tot 12 september houden de politie en de boa’s van de gemeente de omgeving extra goed in de gaten. Dit jaar verdwenen er tientallen fietsen van het station. In 2021 gaat het om ongeveer 70 fietsen. Dat is een toename ten opzichte van voorgaande jaren. 

De politie en gemeente willen dit terugdringen. De komende weken zijn ze vaker aanwezig bij het station. De boa’s van de Merwede Lingelijn bespreken het onderwerp met reizigers. Fietsenmaker Bike Totaal van Zuijlen is tevens aanwezig om bezoekers te adviseren over hoe zij hun fiets veilig op slot kunnen zetten. Daarnaast verricht hij ook hand-en-spandiensten.

Fiets goed op slot

Goede beveiliging van een fiets is erg belangrijk. Veel gebruikers zijn zich daar nog niet van bewust. Het geeft dieven meer kans om een fiets te stelen. Gebruik daarom kwalitatieve sloten. Het liefst twee verschillende. Het gaat niet alleen om het ringslot, maar ook met een tweede slot, zoals een kettingslot. Bevestig dit aan een vast en sterk object. Op die manier hebben fietsendieven minder kans van slagen.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden