Leerling stratenmakers in actie tijdens het opknappen van straten in Rhenoy.
Leerling stratenmakers in actie tijdens het opknappen van straten in Rhenoy. Foto: Aangeleverd

Gemeente investeert in toekomstige stratenmakers

Algemeen 158 keer gelezen

RHENOY • De gemeente West Betuwe is voortdurend bezig met onderhoud van straten en wegen. In veel gevallen werkt de gemeente samen met aannemers. In Rhenoy is er de komende weken een bijzonder project. In die kern gaan leerling stratenmakers van SPG Midden Nederland op diverse plekken de straten opknappen. Zo leren zij in de praktijk het vak en worden de straten weer vernieuwd.

De scholieren gaan op allerlei locaties aan de slag. Het gaat om de Breezij, de Brink, Dijkstraat, Dorpsstraat, Kornelis van Wijnenstraat, Lingedijk, Meester A.J. Lansstraat, Middenstraat, Rhenoyseweg, Tiendweg en Wethouder van Gamerenstraat. Daar gaan ze onder andere verzakte straten en trottoirs weer herstellen en vlakker maken. 

Leren in de praktijk

De groep jonge mannen gaat aan de slag onder het begeleiding van een leermeester. De leermeester heeft veel kennis en ervaring in het vak. De leerlingen doen op deze manier praktijkervaring op. Door de unieke samenwerking wil de gemeente investeren in de vakmensen van de toekomst. Daarnaast vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk.

Diploma behalen

De groep leerlingen is heel divers. Zo zijn er mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of schoolverlaters. Maar ook mensen die het vak willen leren. Via de stichting SPG Midden Nederland volgen ze een BBL-opleiding, dit is een Beroeps Begeleidende Leerweg. Na het behalen van diverse onderdelen levert dit een ROC diploma op. Daarna treden ze vaak in dienst bij organisaties, zoals aannemers of gemeenten.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden