Nederland, Utrecht, 30 mei 2018 Tineke Postma Trio, mark van Roon, Tristan.
Nederland, Utrecht, 30 mei 2018 Tineke Postma Trio, mark van Roon, Tristan. Foto: Merlijn Doomernik

Opening jazzseizoen Gelderlandfabriek in Parc de Triomphe

Algemeen 411 keer gelezen

CULEMBORG • De gevierde saxofonist en componist Tineke Postma geeft 5 september een gratis optreden in Parc de Triomphe in de Culemborgse wijk Parijsch. Deze eerste editie van Jam Jazz Parijsch markeert de seizoensopening van het jazzprogramma van de Gelderlandfabriek.

Al vijf jaar worden jazzliefhebbers in de Gelderlandfabriek, het cultuurbolwerk naast station Culemborg, maandelijks getrakteerd geweldige optredens. Grote namen als Han Bennink, Hans Dulfer, Harry Sacksioni en Eric Vaarzon Morel alsmede nieuwe talenten mochten op veel belangstelling rekenen. Jam Jazz & Pizza heet deze concertserie, die vanaf het begin wordt geprogrammeerd door Trudi Bartel. Ook het komende seizoen staat weer een keur van artiesten te popelen om aan te treden, te beginnen op 19 september met Janne Schra.

Missie
Trudi Bartel beschouwt het als haar missie om telkens met een verrassend affiche te komen. “Podia zoals de Gelderlandfabriek verdwijnen steeds meer, terwijl ze cruciaal zijn voor het hernieuwen van talent,” stelt ze. “Plaatsen waar muzikale ontmoetingen plaats vinden tussen ervaren en net beginnende muzikanten, dat alles in een ontspannen sfeer.”

Onder de aandacht
Om het nieuwe seizoen Jam Jazz & Pizza breed onder de aandacht te brengen, is in samenwerking met stichting Escape en CV Parijsch gekozen voor een gratis openluchtvoorstelling in Parc de Triomphe. Directeur Henk-Jan Kievit van CV Parijsch draagt als trouwe bezoeker de Gelderlandfabriek en zijn activiteiten een warm hart toe. “Vanaf dat de fabriek opende, ben ik er geregeld te vinden. De combinatie met de aardige, meedenkende en flexibele mensen en prima faciliteiten maken het plaatje compleet. Daarom wil ik graag bijdragen aan de programmering.”

Het programma op 5 september begint om 14 uur met optredens van Ella’s Trio en Organice. De finale wordt verzorgd door Tineke Postma en haar band.
Let op: Op 5 september geldt de huidige 1,5 meter maatregel nog, ook buiten. Bij toegang tot het terrein wordt het bekende checkgesprek gevoerd. Breng je eigen picknickmand mee of laat deze vullen bij PLUS Giel Smits. Wil je graag zitten? Neem een stoeltje mee.


Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Koninklijke Onderscheiding voor Ronald Schouten Nieuws 13 uur geleden
• Verdediger Stan de Heer van Focus'07 in actie.
Talent én plezier bij Spring Tournament bij Focus'07 Sport 16 uur geleden
• Kookclub klaar om samen aan tafel te gaan.
Onvergetelijke Kookclub opent deuren in Tiel Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Jouw bijdrage voor Koningsdag in Culemborg in Het Kontakt Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Vervelen? Niet tijdens de meivakantie! Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
De Fransche school organiseert vier avonden buitenbios Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding op het Stationsplein in Culemborg 112 23 apr, 14:10
Bloesem.
Ouderen uit Culemborg beleven 44e Bloesemtocht Nieuws 23 apr, 12:00