Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Seizoen Pieter Aafjes weer van start

Algemeen 155 keer gelezen

CULEMBORG • Voor de leden van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes staat het nieuwe seizoen voor de deur en hopelijk kunnen dit jaar alle geplande optredens doorgaan. 

Vorig seizoen lag de vereniging i.v.m. corona van 1 oktober t/m 28 mei stil, waardoor alle repetities en optredens niet door konden gaan. Nu zijn de Pieter Aafjes orkesten Opstap, Midden en Groot, weer met de repetities van start gegaan. Nog wel rekening houdend met de corona regels, zo is er in het geheel verbouwde verenigingsgebouw een speciale afzuiginstallatie aangelegd in de repetitieruimte, zodat er veilig gerepeteerd kan worden. 

Voor de vakantie hebben het Opstaporkest o.l.v. Jonie Pijpers en Middenorkest o.l.v. Marilou Krouwel 17 juli de spits als afgebeten met een concert in Parc de Triomphe in de wijk Parijsch. Hier werden flyers uitgedeeld om nieuwe muzikanten enthousiast te maken voor de opleiding op één van de instrumenten binnen Pieter Aafjes. Want er is niets mooiers dan samen in een orkest muziek te maken. 

De docenten voor klarinet, saxofoon, fluit, trompet, trombone of euphonium hebben, door doorstroming in één van de orkesten, weer ruimte voor nieuwe leerlingen, dus als je weet welk instrument je wilt bespelen, nu is de tijd om je in te schrijven bij Pieter Aafjes voor les op een instrument van je eigen keuze. 

Vanwege het grote succes van vorig seizoen start 1 oktober speciaal voor leerlingen van groep 4 en 5 van de basisschool weer een nieuwe superleuke oriënterende muziekklas Fluit en Co voor de jonge beginnende blazers. Zie voor alle informatie over de opleidingen de website van Pieter Aafjes.

Voor toch nog meer persoonlijke informatie is er op zaterdagmorgen 11 september een open repetitie van het Middenorkest in het verenigingsgebouw aan de Goilberdingerstraat 14. Tijdens de Uitmarkt laten de orkesten van Pieter Aafjes ook weer van zich horen. 

Zo is het Midden orkest o.l.v. Marilou Krouwel te beluisteren op zaterdagmiddag 25 september en geeft het Groot orkest o.l.v. Arjan Gaasbeek zondagmiddag 26 september een concert. Beide concerten zijn in de Nederlands Hervormde Grote Barbara kerk. 

Het complete programma van alle optredende verenigingen tijdens de uitmarkt komt binnenkort in de Culemborgse Courant. Ook het grote kerstconcert, dat vorig jaar geen doorgang kon vinden, staat voor dit jaar gepland op zaterdag 18 december. Hopelijk kunnen we dit seizoen weer genieten van mooie optredens van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes. 

Leuk en interessant voor oud leden en muzikanten, want vanaf heden is de geschreven historie gedigitaliseerd en zijn alle optredens, activiteiten en wetenswaardigheden over de vereniging vanaf 1888 tot 2021 te bekijken op de site van Pieter Aafjes onder het kopje historie.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden