Still uitQuo Vadis, Aida?
Still uitQuo Vadis, Aida? Foto: Aangeleverd

LingeFilm opent nieuw filmseizoen

Algemeen 97 keer gelezen

GELDERMALSEN • LingeFilm opent het nieuwe filmseizoen met de zomerse muziekfilm In The Heights (zaterdag 28 augustus, 17.30 uur en 20.30 uur) en het Dutchbatdrama Quo Vadis, Aida? (woensdag 1 september om 20.00 uur en vrijdag 3 september om 18.00 uur en 20.30 uur).

In The Heights is de swingende filmbewerking van de gelijknamige hitmusical. Het verhaal speelt zich af zich af in de New Yorkse wijk Washington Heights. In de bloedhete zomer is het binnenshuis nauwelijks uit te houden. Het leven speelt zich daarom grotendeels buiten op straat af. De bonte groep inwoners vormt samen een levendige en hechte gemeenschap die het leven viert als een bont zomercarnaval. Van de flinterdunne verhaallijntjes moet de film het niet hebben, maar de swingende dans- en zangnummers vergoeden dit gemis ruimschoots.

Quo Vadis,Aida? is een Bosnische fictieve weergave van de genocide in Srebrenica. We beleven dit drama vanuit het perspectief van de fictieve tolk Aida, in dienst van de Verenigde Naties. Als de enclave valt, onder leiding van de Servische generaal Ratko Mladic, dreigt de chaos te ontaarden in genocide. De VN tolk Aida heeft dan nog maar één drijfveer: zichzelf en ook haar man en twee zonen uit de handen van de moordenaars houden. Dit beklemmende meesterwerk werd terecht genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film 2021.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang zaterdag 28 augustus 17.30 en 20.30 uur. Aanvang woensdag 1 september 20.00 uur. Aanvang vrijdag 3 september 18.00 en 20.30 uur. Entree 9 euro, LingFilmFanPas 6,50 euro. Vooralsnog slechts 24 plaatsen per voorstelling. Reserveren verplicht.

lingefilm.nl

Still uit In The Heights
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden