Nieuwe reclamezuil heeft veel bekijks van voorbijgangers
Nieuwe reclamezuil heeft veel bekijks van voorbijgangers Foto: William Hoogteyling

Acht meter hoge oude silo als graffitikunstwerk tussen de kamelen

Algemeen 753 keer gelezen

BEESD • Dierenpark De Paay heeft een ludieke manier gevonden om reclame te maken. Het zal niemand meer ontgaan. Eigenaar Roger van Leeuwen heeft een acht meter hoge oude silo tussen de kamelen geplaatst en door kunstenaar Joost Zwagerman is er een graffitiwerk van gemaakt.

De coronacrisis is ook voor het dierenpark, beter bekend als uilenpark De Paay in Beesd, een spannende tijd geweest. Roger van Leeuwen is als een kind zo blij dat de poort van het park, zijn levenswerk, weer open kan. Roger, zelf dierenverzorger, kocht ooit samen met zijn vader Sjaak en broer Frans, een stukje grond aan de Lingedijk tussen Beesd en Rhenoy.

Oude silo
Roger: “Ik heb een hekel aan al die reclamevlaggen en borden. Dus moet je het zelf anders doen. Reclame moet voor mijn gevoel passen in zijn omgeving. Je moet niet schreeuwerig om aandacht vragen. Toen ik deze oude silo op de kop tikte, had ik nog niet het idee dat het dit zou worden. Ik plaatste hem bij de kamelen, dus vanaf de weg goed zichtbaar.”

Een van de vrijwilligsters kende kunstenaar Joost Zwagerman. Deze kunstenaar uit Alphen aan de Rijn heeft op tal van plaatsen oerlelijke objecten voorzien van een graffitikunstwerk. 

Roger van Leeuwen: “Toen ik Joost had benaderd, was ik blij dat hij positief reageerde. Kijk wat hij gemaakt heeft met die spuitbussen. In drie dagen tijd is de silo omgetoverd tot een unieke reclamezuil. Ik hoor van iedereen niet anders dan de ‘loftrompet’. Het past helemaal bij De Paay, wordt er gezegd. Zelf vind ik het ook geweldig.” 

Op de silo zijn te zien: een uil in een holle boom, specht, eekhoorn, doodshoofdaapje en een vlinder. Het is een kleurrijk geheel geworden, waar door passanten ook met plezier naar wordt gekeken en voor velen is het een foto-object.

Gered van ondergang
Voor Roger van Leeuwen, die zelf ook bij het dierenpark woont is het een spannend jaar geweest. Daarover zegt hij: “Dit park is voor mij een uit de hand gelopen hobby. Van thuis uit heb ik van mijn vader, die onderwijzer is geweest in Beesd, de liefde voor dieren meegekregen. Ik wilde eigenlijk beginnen met het kweken van exotische dieren. Dat pad heb ik verlaten. Door de liefde voor de Oehoe uil, groeide dat uit. Er kwamen andere bijzondere dieren bij. Het werd een klein dierenparkje. De belangstelling van mensen voor wat hier allemaal huisde werd steeds groter. De dieren moeten allemaal wel te eten hebben dus wat extra inkomsten waren welkom. Zo is het ontstaan. Als je dat dan door de Corona ten onder ziet gaan doet je dat wel iets.

Dankbaarheid
Zoals in tijd van nood leer je je vrienden kennen is hier aan de orde. Vrienden van het park zijn acties gaan organiseren. Er werd diervoer gebracht, door Marianne Sterk werd een ‘crowdfunding’ opgestart. Het werd mogelijk een dier te adopteren. Ik lijk wel een grote kerel, maar als je dit meemaakt, ben je gewoon een kleine jongen.”

Roger steekt het niet onder stoelen of banken, hij is al die mensen erg dankbaar. Door hen is het mogelijk, zoals het er nu naar uit ziet, zijn levenswerk verder een invulling te geven. Daarom een bezoek aan De Paay is de moeite waard.

Over het park
Uilen- en dierenpark de Paay is sinds augustus 2000 voor het publiek geopend. Het park is ongeveer een hectare groot en biedt plaats aan zo’n 78 verschillende diersoorten. De dieren leven in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. De entree is laag, parkeren gratis dus kijk voor meer informatie op website:

www.depaay.nl

Cees Hoogteyling

Diana Schrijft

Roger van Leeuwen met kamelen voor reclamezuil
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden