Afbeelding
Foto: 's Heeren Loo

Belevingstuin voor KDC de Rietpol geopend

Algemeen 521 keer gelezen

GELDERMALSEN • De afgelopen tien dagen verbleven 26 jongeren uit heel Nederland bij ‘s Heeren Loo locatie De Rietpol in Geldermalsen om vrijwilligerswerk te doen. 

Met ontzettend veel plezier hebben zij zich o.a. gestort op het realiseren van een belevingstuin voor de kinderen van de Rietpol, die dankzij deze tuin hun zintuigen op allerlei manieren kunnen prikkelen. Afgelopen vrijdag werd de belevingstuin feestelijk geopend! 

Belevingstuin

Bij ‘s Heeren Loo locatie de Rietpol komen dagelijks zo’n 40 kinderen met een ontwikkelachterstand of ernstig meervoudige beperking. Voor deze kinderen is buitenspelen niet zo vanzelfsprekend als voor andere kinderen. Een belevingstuin zorgt ervoor dat deze kinderen hun zintuigen gebruiken en veilig kunnen spelen op een manier die hen past. Tijdens de opening mochten de kinderen voor de eerste keer de tuin ervaren. Voor vele was dit spannend, maar er kwamen steeds meer stralende gezichtjes.

“Deze week hebben we van dichtbij mogen kennismaken met geweldige kinderen binnen de gehandicaptenzorg. Dat was een ultieme ervaring”, aldus een van de vrijwilligers.

Opening

De opening werd feestelijk gevierd met de kinderen, hun ouders, medewerkers van ‘s Heeren Loo en natuurlijk de vrijwilligers van World Servants. Karin Jacobs, Manager zorg van de Rietpol sprak haar bewondering uit voor het geweldige werk wat de vrijwilligers hebben verzet en legde uit wat zo’n tuin betekent voor kinderen met een beperking. 

“Wij zijn de jongeren en donateurs van World Servants ontzettend dankbaar. In deze tuin kunnen de kinderen spelen en ontdekken, ze kunnen hun zintuigen prikkelen op een manier die bij hen past en daardoor kleine stapjes in hun ontwikkeling maken. Maar bovenal kunnen ze buiten spelen op een veilige manier”, aldus Jacobs.

World Servants

World Servants organiseert al ruim dertig jaar bouwprojecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, waarbij Nederlandse jongeren zich inzetten als vrijwilliger. Onder het motto ‘bouwen aan verandering’ dragen de jongeren concreet bij aan een lokale wens. De groep jongeren in Geldermalsen zou eigenlijk naar Myanmar afreizen, om daar te bouwen aan een voorziening voor mensen met een beperking. Maar door corona en de politieke onrust in dat land, kon die reis niet doorgaan. In plaats van Myanmar zijn de jongeren naar Geldermalsen gekomen. Jaarlijks gaan zo’n 800 jongeren op reis met World Servants.

‘s Heeren Loo

De Rietpol is een locatie van ‘s Heeren Loo. ‘s Heeren Loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met 17.000 medewerkers voor 14.000 cliënten. Met 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties helpen we mensen verder.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden