Blauwalg.
Blauwalg. Foto: Marijke Verhoef

Zwemwater waarschuwing Kalenbergse plas Meteren

Algemeen 535 keer gelezen

METEREN • Provincie Gelderland stelt een waarschuwing in voor recreatieplas  Kalenbergse plas in Meteren. Om met zekerheid te kunnen aangeven of het water hygiënisch betrouwbaar is, wordt het water gecontroleerd op E. coli en enterokokken. 

Uit resultaten van de monstername door Waterschap Rivierenland is gebleken dat er een bacteriologische overschrijding van intestinale entrokokken is geconstateerd in de zwemzone van Recreatieplas Kalenbergse plas te Meteren. In principe zijn intestinale enterokokken niet gevaarlijk voor gezonde personen, maar ze kunnen onder bepaalde omstandigheden wel gezondheidsklachten veroorzaken, zoals maag- en darmklachten of infecties (bijvoorbeeld bij verminderde weerstand). Vanwege dit verhoogde risico is er nu een waarschuwing ingesteld. 

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op: www.zwemwater.nl. Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: provincieloket@gelderland.nl

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden