Afbeelding
Foto: Aangeleverd

PvdA Vijfheerenlanden stelt programma en lijst vast

Algemeen 572 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • PvdA Vijfheerenlanden heeft zaterdag tijdens een digitale ledenvergadering het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld.

Het motto waarmee PvdA Vijfheerenlanden de verkiezingen in gaat is ‘Wij zijn er voor iedereen, ons plan voor een eerlijk en sociaal Vijfheerenlanden’. 

Lijsttrekker Joop van Montfoort vertelt: “Wij willen graag dat iedereen zich welkom voelt in onze mooie gemeente Vijfheerenlanden. Het zou echt niet uit moeten maken waar je wieg heeft gestaan, of je arm bent of rijk.” 

Speerpunten
Een heel actueel speerpunt voor PvdA is dat iedereen betaalbaar kan wonen. De huidige fractie heeft al meerdere malen aangegeven dat het belangrijk is dat bij ieder nieuwbouwproject 30% sociale huur, 10% middelhuur en 10% sociale koopwoningen gerealiseerd moet worden. Daarbij hoort ook aandacht te zijn voor leefbare kernen, waar ruimte is voor ontmoeting. Hiervoor zijn er goede voorzieningen nodig en is ruimte voor sport, kunst en cultuur. De PvdA zet zich in voor een duurzame leefomgeving, voor nu en de toekomst.

Een tweede belangrijk thema is dat iedereen recht heeft op gelijke kansen. Alle kinderen moeten een fijne jeugd een veilig thuis hebben. Een goede school draagt bij aan een goede ontwikkeling. Iedereen krijgt een eerlijke kans, de ruimte om te ontdekken wie je bent en de kans om je dromen waar te maken. De wijk waarin je woont, je achtergrond of wie je ouders zijn, mogen nooit bepalend zijn voor wie je later wordt. 

Nieuw gezicht op de lijst Soemya Amghar wil zich voluit inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen erbij hoort en meekan doen. Ze legt uit: “Goed en betekenisvol werk zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen. Armoede en schulden pakken we aan zodat je erbij kan horen.” 

PvdA Vijfheerenlanden vindt een veilige en gezonde gemeente belangrijk. Hierbij staan de mensen centraal.

Lijst
De lijst waarmee PvdA Vijfheerenlanden de verkiezingen in gaat, is een mix van vertrouwd en nieuw. Met lijsttrekker Joop van Montfoort uit Vianen presenteren ze een vertrouwd en bekend gezicht.

Kemal Koyuncu, Ben Boon en Herman Bouwmeester zijn ook vertrouwde gezichten met veel ervaring. 

Voorzitter Henk van ’t Pad geeft aan: “Maar we zijn ook erg trots op een nieuw gezicht op twee, de Leerdamse Soemya Amghar.” 

Naast vertrouwd en nieuw op de kandidatenlijst heeft PvdA Vijfheerenlanden een mooie mix van jong/ oud, mensen uit verschillende kernen en een goede verhouding tussen man/ vrouw bij elkaar weten te brengen. Met deze lijst laten ze zien: PvdA Vijfheerenlanden is er voor iedereen.

Kijk voor het volledige programma en de complete kandidatenlijst op: https://vijfheerenlanden.pvda.nl/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden