• Wethouder Verweij deponeert vast een wens in de brievenbus.
• Wethouder Verweij deponeert vast een wens in de brievenbus. Foto: Mimi van Rossem

Wensboom weer voor de Grote kerk in Leerdam

Algemeen 706 keer gelezen

LEERDAM • Wethouder Marcel Verweij heeft zaterdag, terwijl de lichtjes in de boom werden ontstoken, als eerste een wens in de brievenbus die bij de Wensboom in Leerdam staat gedeponeerd. 

Hij hoopt dat veel mensen zullen volgen en net als hij een wens voor zichzelf of een ander indienen. 

De Wensboom die op initiatief van het Comité Wensboom van de Rotary Leerdam voor de Grote Kerk in de Kerkstraat is geplaatst, staat hier dit jaar voor de tweede keer. Iedereen kan tot 30 december 12:00 uur een wens voor zichzelf of een ander indienen. 

De Wensboom is mede mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van het Kerkbestuur van de Grote Kerk en de gemeente Vijfheerenlanden. Verder is de Wensboom mogelijk gemaakt door een bijdrage van de LOV, Tuincentrum Het Westen, en de makelaarskantoren van Mutters Leerdam en de Landerije in Asperen. 

In haar toespraak blikte comité lid Loes van Ruijven terug op vorig jaar toen de boom werd ontstoken in zeer kleine kring vanwege de complete corona lockdown. 

Van Ruijven: “Wij zijn blij dat wethouder Verweij bereid was om bij de ontsteking van de verlichting in de boom aanwezig te zijn, en als eerste een wens in de brievenbus doet. Gelukkig kunnen er nu meer genodigden aanwezig zijn en ook zijn wij blij dat er twee muzikanten bij aanwezig zijn die met hun optreden voor een gezellige sfeer zorgen.” 

Verder sprak zij de wens uit dat veel mensen dit jaar naar de boom komen en een speciaal formulier, dat bij onder andere Bakker Bart en de Kringloopwinkel in Leerdam, alsmede de Spar in Asperen te verkrijgen is, in de brievenbus stoppen. 

Het Comité gaat weer met behulp van een aantal sponsoren proberen een aantal van de wensen te vervullen. Het afgelopen jaar zijn er drie wensen vervuld. Zo is het gezin De Jong wezen varen op de Linge, is een inwoonster van Leerdam op bezoek geweest bij de Pandaberen in Ouwehands Dierenpark en krijgt een inwoonster uit Beesd rijlessen. Het comité wil ook dit keer drie wensen vervullen.     

Wat Van Ruijven ‘s morgens nog niet kon voorzien was dat zaterdagavond geheel onverwacht Nederland per direct in totale lockdown moest. Dit betekent dat de formulieren niet bij de Kringloop winkel opgehaald kunnen worden. Geadviseerd wordt de formulieren te downloaden op de website van de Rotary: www. Rotary.nl/Leerdam.

door Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden