Afbeelding
Foto: Stockfoto

Illegaal vuurwerk gevonden in woning in Vianen

112 1.291 keer gelezen

VIANEN • Op verschillende plaatsen heeft de politie afgelopen week zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Het was onder andere raak in een woning aan de Lijsterbesstraat in Vianen.

Uit onderzoek van het team Milieu van de politie in Midden-Nederland bleek dat er in een openbare Telegram-groep zwaar vuurwerk door een persoon werd gekocht. 

Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar een woning aan de Lijsterbesstraat in Vianen. Hier werd 4 kilo professioneel vuurwerk aangetroffen. 

Na verder onderzoek heeft de politie in de Gelderse gemeente Buren een tweede woning doorzocht. Dit bleek de woning van de verdachte. Ook hier werd zwaar professioneel vuurwerk aangetroffen. Dit keer maar liefst 300 kilo. Een bonte verzameling bestaande uit shells, knalvuurpijlen en cakes.

De politie heeft in de woning de verdachte niet aangetroffen. Inmiddels is zijn identiteit bekend. Het betreft een 23-jarige inwoner van die gemeente.

De EOD heeft het vuurwerk uiteindelijk uit de woning verwijderd.

Gevaar voor omgeving
Het opslaan, verhandelen en vervoeren van grote partijen vuurwerk kan leiden tot gevaarlijke situaties en grote risico’s voor de omgeving. Dat wil de politie graag voorkomen. Door het in beslag nemen kan het vuurwerk geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken.

Een vermoeden dat iemand vuurwerk verhandelt of dat er ergens (zwaar/ illegaal) vuurwerk ligt opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Signalen kunnen zijn dat er in de buurt vaak (zwaar) vuurwerk wordt afgestoken. Ook kan het zijn dat er rond een opslagplek veel activiteit is met onbekende personen en dat er veel wordt gesjouwd met dozen.

160.000 kilo
Ondanks het onlangs afgekondigde vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling, wordt dit jaar veel illegaal vuurwerk gevonden. Gisteren was er in heel Nederland al ruim 160.000 kilo in beslag genomen, vorig jaar was dat ruim 120.000 kilo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden