Afbeelding

Eind januari meer duidelijk over locaties opvang statushouders

Algemeen 403 keer gelezen

leerdam • De gemeente Vijfheerenlanden verwacht eind januari meer duidelijkheid te kunnen geven over de locaties waar het 50 tot 70 statushouders op gaat vangen. Nadat de gemeente onlangs te horen kreeg dat het de beschikking krijgt over bijna 1,6 miljoen euro subsidie vanuit de overheid, is men nu bezig met de ‘longlist’ met mogelijke locaties, terug te brengen tot een shortlist.

Wethouder Cees Taal geeft aan dat er nog overlegd moet worden over de kansrijke locaties en dat, wanneer dit gebeurd is, hij de voorgestelde locaties aan de Raad voorlegt. Vervolgens wordt er gecommuniceerd met de bewoners rondom de gekozen locaties. Het voornemen is nog steeds op de statushouders te verdelen over meerdere locaties binnen Vijfheerenlanden.

Transparant richting omwonenden

Taal benadrukt dat hij dat laatste punt erg belangrijk vindt: “Ik wil dat zo open en transparant mogelijk doen. Het is dan niet meer de vraag of de woningen voor de statushouders er komen, maar hoe. Daar willen we graag over in gesprek met de omwonenden.”

Door Taal wordt ook nog eens aangestipt dat het vrijgekomen subsidiegeld niet enkel gebruikt zal worden voor de huisvesting van statushouders, maar ook voor bijvoorbeeld woningen voor ‘spoedzoekers’. Hiermee komt men tegemoet aan de nadrukkelijke wens van de inwoners uit de gemeente Vijfheerenlanden om met een betaalbare woonoplossing voor deze groep te komen. Deze woningen zouden ook snel realiseerbaar zijn.

Trots

“Ik ben er enorm trots op dat wij als Vijfheerenlanden één van de weinige gemeentes zijn die op deze manier meehelpen om een stukje van de problematiek rondom de opvang van statushouders op te lossen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer meer gemeentes hun best zouden doen om mee te denken dit een stuk minder groot probleem zou zijn”, besluit Taal.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden