Afbeelding
Foto: Nico Van Ganzewinkel

Reclamebelasting voor investeringen winkelcentrum binnenstad Vianen

Algemeen 625 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Met het belasten van reclame gaat de nieuwe Stichting Fondsbeheer Vianen Centrum geld binnenhalen voor het nog aantrekkelijker en veiliger maken van het winkelcentrum in de binnenstad van Vianen.

Dat meldde wethouder Huib Zevenhuizen deze week tijdens het persbesprek. Het inzetten van het middel van reclamebelasting komt in de plaats van de Bedrijven Investeringszone (BIZ) die op 31 december afliep.

“Als gemeentebestuur zijn we in gesprek gegaan met de ondernemers of een verlenging van de BIZ een optie was of dat er andere mogelijkheden waren”, licht de wethouder toe. “Daaruit kwam naar voren dat zij het liefst met de vorm van reclamebelasting wilden gaan werken.”

Meerderheid
De Ondernemers Vereniging Vianen bracht dit voorstel vervolgens in stemming en een meerderheid van de leden stemde in. Over elke reclame-uiting betalen de betrokken ondernemers vanaf 1 januari belasting.

Zevenhuizen: “De Stichting Fondsbeheer Vianen Centrum zal dit geld beheren en het inzetten voor onder meer het verbeteren van de uitstraling van het winkelhart, het organiseren van evenementen en het verbeteren van de beveiliging.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden