Afbeelding

Ruim anderhalf miljoen euro subsidie voor opvang statushouders in Vijfheerenlanden

Algemeen 506 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Vanuit de landelijke overheid ontvangt de gemeente Vijfheerenlanden bijna 1,6 miljoen euro voor de (tijdelijke) opvang van vijftig tot zeventig statushouders.

Die boodschap kreeg het gemeentebestuur eerder deze week. Vanuit Vijfheerenlanden was een aanvraag ingediend voor de financiering van extra (niet gedekte) kosten huisvesting en projectkosten. Het aangevraagde bedrag was 1.750.000 euro, toegekend is 1.598.164 euro voor de realisatie van extra (tijdelijke) woningen. 

Van deze onderkomen is maximaal de helft bestemd voor statushouders; de overige woningen zijn voor andere doelgroepen zoals starters, senioren en wonen met zorg. ‘Omdat wij nog niet de beschikking hebben ontvangen, kunnen we het verschil tussen het aangevraagde en toegekende bedrag niet nader toelichten’, melden burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.  

Garantieregeling
De raad besloot eerder om aan te bieden vijftig tot zeventig statushouders (tijdelijk) op te vangen, op voorwaarde dat dit de gemeente geen geld zou kosten. Momenteel wordt samen met de Provinciale Regietafel Asiel en Integratie gewerkt aan de garantieregeling, waarmee ook de kosten voor begeleiding en inburgering vergoed moeten gaan worden.

‘Zodra daarover voldoende zekerheid kan worden gegeven kunnen wij overgaan tot de realisatie van ons aanbod’, stelt het college.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 23 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws gisteren
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden