Afbeelding
Foto: Stock

Motie aangenomen voor busverbinding in de avonduren naar Ameide

Algemeen 710 keer gelezen

AMEIDE • Het Vijfheerenlandse Statenlid Gerdien Bikker van het CDA heeft binnen de Utrechtse Provinciale Staten samen met andere politieke partijen een motie ingediend om de Gedeputeerde op te roepen vooral in gesprek te blijven met de vervoersbedrijven, om te komen tot herstel van de busverbinding in de avonduren naar Ameide, Achthoven aan de Lek en Sluis.

Recent werd namelijk het Vervoersplan vastgesteld. Daarin is geen ruimte meer voor busvervoer naar Ameide, Achthoven aan de Lek en Sluis in de avonduren. Zonder extra financiële middelen van de provincie kan deze verbinding er niet meer komen.

Goed openbaar vervoer is van wezenlijk belang voor de bereikbaarheid van de kernen van Vijfheerenlanden en daarom zal het de leefbaarheid van deze regio beïnvloeden wanneer deze busverbinding verdwijnt. Zo is het voor werkenden, studenten die vanuit Utrecht komen, ouderen en jongeren die ’s avonds naar deze plaatsen willen, niet meer mogelijk om met de bus te gaan.

“Voor onze dorpen zijn goede busverbindingen heel belangrijk. Alleen U-flex volstaat niet. De reistijden zijn daarmee langer en ook worden niet alle haltes bereikt”, aldus het Vijfheerenlandse Statenlid Gerdien Bikker van het CDA, die de motie samen met andere partijen ingediend heeft.

De Gedeputeerde zegde toe de mogelijkheden te gaan onderzoeken. De motie werd vervolgens met meerderheid van stemmen aangenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden