Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

VHL Lokaal stelt vragen over aankoop Monnikendreef 4 in Vianen

Algemeen 1.453 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Wat zijn de plannen van het gemeentebestuur van Vijfheerenlanden met de locatie Monnikendreef 4 in Vianen? Daarover stelde VHL Lokaal onlangs vragen aan burgemeester en wethouders.

Op 30 september stelde de gemeenteraad 1 miljoen euro ter beschikking aan het college, zodat zij over konden gaan tot het aankopen van de grond met opstal Monnikendreef 4.

‘Uit de vragen die door de raad gesteld werden over deze aankoop bleek echter dat het college geen enkel idee had wat ze met deze aankoop zouden moeten doen’, stelt VHL Lokaal. 

Ontwikkelen
De lokale partij verwijst daarnaast naar een brief van Bladt Wonen BV van 27 september, waarin dit bedrijf aanbiedt het terrein te willen ontwikkelen. ‘Tevens geeft Bladt aan al enkele maanden in gesprek te zijn met de gemeente over de mogelijkheden van de Monnikendreef 4.’

In het voorstel van Bladt Wonen BV wordt ook voorzien in de huisvesting van Hospice Vianen, dat nu tijdelijk gehuisvest is aan de Plantaan maar al jaren zoekt naar een definitieve plek.

Appartementen
Tevens wil Bladt op het terrein appartementen voor starters en senioren gaan ontwikkelen.  ’Iets waar binnen onze gemeente ook veel vraag naar is. Als laatste komt Bladt met een financieel voorstel waarin staat dat deze hele ontwikkeling de gemeente niets kost. Volgens ons een win-win situatie.’

VHL Lokaal wil daarom van burgemeester en wethouders weten of zij nog steeds in gesprek zijn met Bladt Wonen B.V. over de- ontwikkeling van Monnikendreef 4. 

Hospice
‘En hoe staat het college tegenover het voorstel van Bladt om op de Monnikendreef het Hospice en appartementen voor starters en senioren te ontwikkelen? Hebben zich al andere ontwikkelaars gemeld voor dit pand?’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden