• Het team van Juwelier Reijersen van Buuren voor het pand op de Voorstraat.
• Het team van Juwelier Reijersen van Buuren voor het pand op de Voorstraat. Foto: Aangeleverd

Juwelier Reijersen van Buuren in Vianen viert jubileum

Algemeen 2.064 keer gelezen

VIANEN • Op 19 november 2021 is het precies 45 jaar geleden dat Juwelier Reijersen van Buuren op Voorstraat 15 in Vianen Het Juweliershuis opende. In de tussentijd is de juwelier uitgegroeid tot een begrip in Vianen en omgeving.

“Mijn ouders zijn hier 45 jaar geleden begonnen”, vertelt Ronald Reijersen van Buuren, eigenaar van de juwelierszaak. “Zij moesten echt nog een plekje in het Viaanse veroveren, maar dat hebben ze met heel veel succes gedaan. Inmiddels zijn we bij veel mensen in Vianen en ver daarbuiten bekend.”

“We zijn er stiekem toch ook wel een beetje trots op dat oud-inwoners van Vianen nog steeds naar ons terugkomen. Zelfs als ze al verhuisd zijn naar bijvoorbeeld Assen of Middelburg”, vertelt hij.

Historie
Ronald was er als zesjarige jongen bij, toen de juwelierszaak 45 jaar geleden geopend werd. “Mijn vader was van origine horlogemaker, maar naast het ambacht van horlogemaken vond hij het juwelier zijn ook erg leuk”, vertelt hij. “Dat wilde mijn vader combineren en toen kwam hij dit pand op de Voorstraat tegen, wat destijds een leegstaande woning was.” Zodoende opende in 1976 de juwelierszaak op de Voorstraat 15 als winkel. “Dat werd al gauw te klein, waardoor we nu al twaalf meter uitgebouwd hebben naar achteren.”

Als kind had de juwelier al fascinatie voor sieraden en voor horloges in het bijzonder. “Dit is wat mij betreft het herensieraad bij uitstek”, vertelt Ronald. In 2004 nam Ronald de zaak over van zijn ouders, die hij nu met veel passie samen met zijn vrouw Jacqueline en een gedreven team runt.

Specialisatie
De specialisatie van Juwelier Reijersen van Buuren ligt in sieraden, goud, zilver en horloges. “We focussen ons echt op kwalitatief betere merken”, vertelt Reijersen van Buuren. Zo is de juwelier één van de vijftig zaken in Nederland waar sieraden van BRON en MeisterSinger tot de collectie behoren.  

Hiermee probeert Reijersen van Buuren het verschil te maken. “We hebben bewust gekozen voor een assortiment dat aansluit bij onze waarden.”

Waarden
Hoewel de collectie steeds zal veranderen, blijven de waarden van Juwelier Reijersen Van Buuren hetzelfde. “Kwaliteit en service staan bij ons hoog in het vaandel. Het belangrijkste is echter dat de klant centraal staat. Wij kennen onze klanten en ze zijn bij ons absoluut geen nummer. Dat was vroeger bij mijn ouders al zo en dat is nu nog steeds het geval.”

Actie
Ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum van Juwelier Reijersen Van Buuren wordt er een speciale actie gehouden. “Er is een mooie jubileumring met diamant in het geelgoud en witgoud ontwikkeld met daarin 45 puntjes diamant, die wij aanbieden voor een Jubileumprijs. Daarnaast doet iedere klant die in de week van 16 tot en met 20 november een aankoop doet, mee aan de verloting van een aantal ambachtelijke taarten”, vertelt Reijersen Van Buuren.

“Ook geven we de klanten bij een aankoop een smakelijke Viaanse traktatie mee.”

Indien de coronamaatregelen het toelaten zal er op ‘de dag’, 19 november, ook een hapje en een drankje te nuttigen zijn in de juwelier.

Erwin Westerlaken

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden