Afbeelding
Foto: Stockfoto

Gemeente Vijfheerenlanden doet mee aan campagne die oproept tot bekoeling bij oplopende spanningen thuis

Algemeen 585 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Ga even naar buiten, loop een blokje om, slaap er een nachtje over of praat met een vriend die je vertrouwt’, daartoe roept de Time-out campagne van onder meer Veilig Thuis en de Kindertelefoon op.  

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn nog steeds een groot probleem met een grote en langdurige impact voor de mensen die het meemaken. Contacten met advies- en meldpunt Veilig Thuis en de Kindertelefoon over huiselijk geweld en kindermishandeling liepen flink op in coronatijd.

Van 15 tot 21 november is het de Week tegen Kindermishandeling. Gemeente Vijfheerenlanden steunt daarom de landelijke campagne ‘Time-out’ van Veilig thuis, de Kindertelefoon en het programma Geweld Hoort Nergens Thuis.

Emoties bekoelen
Wethouder Tirtsa Kamstra: “Met deze oproep willen we ervoor zorgen dat kinderen en volwassenen weten dat er hulp is en zij advies kunnen vragen. Dus pak je telefoon en praat erover. Je staat er niet alleen voor.”

Een time-out is de eerste stap die jongeren en volwassenen kunnen zetten om escalatie en geweld te voorkomen. 

“Een moment om even na te denken, om met iemand te praten, om tot jezelf te komen. Een mogelijkheid om de emoties even te laten bekoelen en bij zinnen te komen. Hiermee zorgen we ervoor dat spanningen thuis minder ver oplopen.” 

Zowel potentiële plegers als slachtoffers worden via deze vooral online preventiecampagne opgeroepen eerder een stapje terug te doen en erover te praten.

De campagne is landelijk al van start gegaan. 

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling besteedt ook in de gemeente Vijfheerenlanden er aandacht aan. Zo zullen er diverse posters door de gemeente verspreid worden en kunnen inwoners de campagne tegenkomen via sociale media.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden